Войната между Украйна и Русия: съобщения на живо – The New York Times

Украинският президент Владимир Зеленски призова съюзниците си да намерят готовност да предприемат драстични действия срещу Москва, тъй като ЕС се готви да обсъди нов кръг от санкции и възможно ембарго върху руските въглища в четвъртък.

Новите санкции ще бъдат част от отговор на зверства, включително екзекуции и изтезания, които изглежда са били извършени преди руските сили да се изтеглят от райони извън Киев. Русия отрече отговорност за убийствата, заявявайки, че са измислени или извършени от украинци.

„Руските войски променят тактиката си и се опитват да извадят убитите от улиците и мазетата на окупираната територия“, каза той. – каза Желенски. Адрес в сряда вечер. Няма да успеят да прикрият доказателствата, защото са убили много. Отговорността не може да бъде избегната.

Има Европа и САЩ Преместен, за да предостави повече оръжия Армията на Украйна и нейните водещи банки и президентът Владимир В. Русия трябва да бъде допълнително икономически изолирана от новите санкции, включително ограничения върху активите на децата на Путин. Русия не успя да изплати външния си дълг поради ограниченията на американската валута.

ЕС претегля серия от санкции, които, ако бъдат одобрени, ще бъдат строги след руската инвазия. Федерацията също така обмисля забрана на въглищата от Русия, водещ доставчик на енергия от изкопаеми горива за Европа.

Дискусиите за забраната и други санкции ще продължат до четвъртък и Европейски съюз Официални лица и дипломати очакваха мерките да бъдат одобрени. Процесът отразява предизвикателствата при постигането на споразумение между всичките 27 държави-членки относно санкциите, включително забрана за руски кораби от пристанища на ЕС.

Външните министри на НАТО се срещат тази седмица, за да обсъдят как да помогнат на Украйна да продължи войната, без да се замесва в пряк военен съюз с руските сили.

READ  Акциите в Хонконг водят до загуби; Фед, среща на BOJ тази седмица

Войната е все още далеч, отбелязвайки, че колкото и зле да се представят руските сили и че те се оттеглят от района около Киев, те напредват бавно и брутално в сепаратисткия Изток.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза: „Москва не се е отказала от амбициите си в Украйна.

Други основни подобрения включват:

  • Това каза в сряда Олег Синекубов, държавен администратор на Харковския военен район Публикация в Telegram Украинската армия ще евакуира два града, тъй като бойните действия ескалират на изток.

  • Най-малко двама души загинаха и петима бяха ранени при атака на руски сили в източната област Донецк. Според губернатора на Донецк Павло Кириленко, базата за хуманитарна помощ в град Вукладар.

  • В източната област Луганск руските сили сега контролират 60 процента от град Рубисне, каза губернаторът Сергей Хайдой, добавяйки, че нападателите тази седмица са засилили офанзивата си.

Анушка Патил, Меган Специя, Кора Ангълбрехт И Ерик Шмид Допринесъл доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.