Войната между Русия и Украйна: Какво знаем на 33-ия ден от руската инвазия | Украйна

 • Представители от Русия и Украйна ще се срещнат тази седмица за нов кръг от преговори Насочени към прекратяване на войната. Украйна заяви, че двете страни ще се срещнат в Турция в понеделник.

 • В Украинските военни казват Русия ег Войските около Киев бяха изтеглени след значителни загуби В последната си операция Докладвай.

 • президентът на Украйна Владимир Желенски, Използвани видео интервюта за независимите руски медии Украйна изрази готовност да обсъди приемането на „неутрална позиция“ и да направи компромис със статута на региона на Източен Донбас, за да постигне мирно споразумение. С Русия. Но той каза, че не е готов да обсъжда украинската милитаризация и че украинците трябва да гласуват на референдум, за да позволят на страната им да заеме неутрална позиция.

 • В отделно среднощно видео, Зеленски обеща тази седмица да настоява за нови санкции срещу него Русия Той говори и за предстоящия нов кръг от преговори: „Ние търсим мир без забавяне.

 • Желенски също каза 2000 деца от хектар Мариуполd взето от Русия, Една стъпка Съобщение за пресата Освободено от канцеларията на президента късно в неделя. „Според нашите данни, Депортирани са над 2000 деца. Тоест те са били отвлечени. Тъй като местонахождението на тези деца не е точно известно. Имаше деца с и без родители. Това е бедствие, това е ужасно. Желенски каза, че градът е блокиран от руски войски, описвайки ситуацията като хуманитарно бедствие. „Не може да се осигури храна, лекарства и вода. Руските войски обстрелват хуманитарни конвои и убиват шофьори.

 • президентът на САЩ Джо Байдън, е Няма призив за смяна на режима в РусияТова каза той по време на посещение в Полша Владимир Путин „не може да издържи на власт“. Когато репортерът попита дали иска да види Руският президент беше уволнен, каза той:Не. „ Еманюел Макрон, президент на Франция Вече беше тръгнал Коментарите на ПитънВ същото време The Министър на кабинета на Обединеното кралство Надим Джахави Той отхвърли правителството на Обединеното кралство от коментарите си.

  READ  Прекомерният сън може да е признак на деменция, се казва в проучването
 • Вицепремиерът на Украйна обвини Русия „Безотговорни” действия около окупаторите Чернобилска електроцентрала, която може да предава радиация в цяла ЕвропаИ призова Организацията на обединените нации да изпрати мисия за оценка на рисковете Актуализация В нейния акаунт в телеграма.

 • В Министерство на отбраната на Обединеното кралство В последния му разузнавателен доклад се казва, че „няма значителна промяна“ в позицията на руските сили Украйна През последните 24 часа. В по-ранно изявление се призоваваше обезпокоеният премиер да подаде оставка.Изолира ефективно Украйна От международната морска търговия”, В актуализация късно в неделя. В него се казва още, че руският флот продължава да провежда операции От време на време ракетни удари по цели в цяла Украйна.

 • Путин се опитва да раздели УкрайнаСледва следвоенното разделение между Северна и Южна Корея, каза ръководителят на военното разузнаване на Украйна. В коментари, които повдигат възможността за дълъг и горчив замразен конфликт, Генерал Гирило Буданов предупреждава за кървава партизанска война

 • В френски външен министър Каза неделя, че ще има „Колективна престъпност“, ако не се направи нищо за подпомагане на обществото в МариуполУкраинският град беше обсаден от руски сили.

 • Училищата в украинската столица Киев ще отворят отново днес Чрез дистанционно обучение онлайн.

 • Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.