Военни новини между Русия и Украйна: съобщения на живо

Това беше допълнителна помощ от близо 40 милиарда долара за Украйна Широко разпознат Страната се бори с бруталната инвазия на Русия през Камарата на представителите във вторник, сега в средата на третия месец. Очаква се Сенатът да последва примера тази седмица, като отнеме повече от 50 милиарда долара от общата военна, икономическа и хуманитарна помощ на САЩ, предоставена по време на конфликта.

Служител на американското разузнаване предупреди за „продължителен“ и „възможен“ конфликт, тъй като руският президент Владимир Путин излиза извън окупацията на региона на Донбас в Източна Украйна и преструктурира целите си, за да координира контрола върху сухопътния мост между Русия, Донбас и Русия. Задържа Крим на юг. Следващите месец-два ще бъдат значими, каза директорът на националното разузнаване Аврил Хейнс по време на изслушване пред комисията по въоръжените сили на Сената във вторник. Той също така прогнозира, че Путин може да отмъсти срещу западните санкции чрез атаки за киберсигурност и учения с ядрено оръжие.

На място в Украйна, войници в завод за производство на желязо в разрушения пристанищен град Мариупол във вторник призоваха за помощ при евакуацията на ранените си, докато тежките руски въздушни удари и обстрела продължаваха, удряйки полева болница в кампуса. Президентът на Украйна Владимир Желенски каза, че правителството му е опитало „всички дипломатически инструменти“, за да върне войските, но Русия не се е съгласила с никакви планове. Силите на Кремъл се опитват да „консолидират контрола си над руините на Мариупол“, мозъчен тръст, Института за военни изследвания. Казах Според последната си оценка тя може да се опита да отвори отново стоманодобивните заводи за производство на военно оборудване.

READ  Плейофи на НБА: скоби, днешни мачове, ТВ график, предавания на живо, дати, начални часове, съвети за първи кръг

Ето какво още трябва да знаете

  • Висш служител на американското разузнаване каза, че осем до 10 руски генерали са били убити при сражения в Украйна.
  • Съветът за сигурност на финландския парламент препоръча назначаването на член на НАТО. Официалното решение на страната дали да се присъедини към коалицията може да бъде оповестено тази седмица.
  • Това съобщи представител на ООН във вторник Хиляди други са убити В конфликт, а не в потвърдени цифри.
  • Washington Post повиши таксите за читатели в Русия и Украйна. Потребителите на Telegram могат Регистрация Към нашия канал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.