Владимир Кара-Мурса е арестуван в Москва след интервю за CNN с Путин

Руските власти арестуваха в понеделник Владимир Кара-Мурса – водещ критик и политик на Кремъл, който написа статии за The Washington Post срещу руската война и нарушенията на правата на човека в Украйна.

Кара-Мурса беше арестуван пред дома си в Москва, същия ден, излъчен от CNN Интервю В него той прогнозира, че инвазията на Русия в Украйна ще доведе до падането на правителството на президента Владимир Путин.

Кара-Мурса е дългогодишен критик на Путин, който избяга от две отрови, планирани от Кремъл в отмъщение за коментарите му.

Съпругата му Евгения Кара-Мурса потвърди ареста му в туит късно в понеделник. „Руските власти два пъти се опитаха да убият съпруга ми, защото се застъпваше за санкции срещу крадци и убийци, а сега искат да го затворят, защото нарече кървавата им война война. Тя написа. „Искам незабавното освобождаване на съпруга ми.

Кара-Мурса беше дългогодишен колега на покойния руски опозиционер Борис Немцов. Той беше бивш кандидат за руския парламент и вицепрезидент на Партията на народната свобода, политическа партия. Той участва в приемането на санкции срещу руските нарушения на човешките права в Съединените щати, Европейския съюз, Канада и Обединеното кралство.

Това е разбиваща история. Скоро ще бъде актуализиран.

READ  NCAA Bracket 2022: Актуализации на изпитите в неделя, Мартска скоба за лудост, Баскетболен турнир на NCAA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.