Взето от първичните избори във вторник в Калифорния, Айова и др

Междувременно на първичните избори в Камарата на представителите в цялата страна републиканците до голяма степен запазиха своите действащи лица, отхвърляйки предизвикателствата на кандидатите, които се стремяха да се съгласуват по-тясно с бившия президент Доналд Тръмп.

Калифорния беше най-големият щат, гласувал във вторник. Но в много близки състезания крайните резултати няма да бъдат известни дни или седмици, тъй като бюлетините по пощата – начинът, по който се записват повечето гласове в щата – ще бъдат преброени до деня, отбелязан с изборния ден. През уикенда на избирателите, които са срещнали проблеми със съпоставянето на подписите в бюлетините, се дава време да „излекуват“ тези проблеми.

Първите турнири се проведоха във вторник в Айова, Мисисипи, Монтана, Ню Мексико, Ню Джърси и Южна Дакота.

Ето шест извлечения от състезанията през този ден:

Загубата на Путин срещу прогресивното адвокатско движение

Отзоваването на окръжния прокурор на Сан Франциско Чеса Будин може да не е имало национални последици – местните проблеми и настроенията на избирателите ще варират от град до град – но тази загуба е ясен знак срещу прогресивното адвокатско движение, което помогна за победата на Буден през 2019 г.

Начинът, по който избирателите в либералните крепости се чувстват за своите градове – особено за нарастването на бездомните – ще послужи като предупреждение за националдемократите, че те са по-поучителни относно начина, по който ще гласуват, отколкото действителните нива на престъпност и данни.

На фона на опасенията относно неправомерното поведение на полицията, реформата на наказателното правосъдие и масовото лишаване от свобода, успехът на Буден преди три години отбеляза връхна точка в подбора на по-прогресивни адвокати за висши длъжности. Но мандатът му беше ограничен от епидемията от коронавирус и престъпността сред жителите на Сан Франциско, особено престъпността срещу собствеността, не беше приоритет за окръжния прокурор и беше извън контрол.

Гласоподавателите във вторник изнесоха бърза присъда срещу Буден, посочвайки, че неговият слаб подход към някои видове престъпления е неприемлив.

Загубата обаче далеч не е сигурна за либералните градове, които избират прогресивни адвокати. Окръжният прокурор на Филаделфия Лари Кроснър спечели преизбирането, а бившият щат Ню Йорк и федерален прокурор Алвин Брок стана окръжен прокурор на Манхатън през 2021 г. – и двамата спечелиха за движението на прогресивната адвокатура.

READ  Съсман, който излъга ФБР през 2016 г. за Хилари Клинтън, не е виновен

Действащите републиканци често запазват предизвикателствата отдясно

Републиканците в Камарата на представителите се изправиха пред първичните избори от дясно – предимно от тези на власт, обвинени, че не подкрепят достатъчно Тръмп – които биха могли да победят или да оцелеят в надпреварата във вторник.

Представителят на Южна Дакота Дъсти Джонсън блокира предизвикателството на държавния представител Тофи Хауърд, който разкритикува вота му за свидетелстване на изборите през 2020 г. и прие лъжите на Тръмп за измамите на гласоподавателите.

Представителят на Ню Джърси Крис Смит създаде предизвикателен панел, който включва консервативния радиоводещ Майк Криспи, подкрепен от съюзници на Тръмп, включително умерените републиканци, които гласуваха за двупартийния законопроект за инфраструктурата, Роджър Стоун и Руди Джулиани.

На първичните избори на California Open, независимо от партийната принадлежност, първите две места за общите избори през ноември бяха спечелени от депутатите Дейвид Валадао и Йънг Ким – двама републиканци, които спечелиха упоритата надпревара – и двете преди предизвикателството на верните на Тръмп . , Въпреки че все още има още гласове за преброяване.

Залог за гледане на първичния дом в Монтана. Изправен пред въпроси относно Райън Зинке, бивш конгресмен, който подаде оставка за корумпиран пост като вътрешен секретар на Тръмп, и неговата резиденция, той внимателно ръководи бившия държавен сенатор Ал Олжевски, когато бюлетините бяха преброени в сряда сутринта.

Републиканец от Мисисипи е изправен пред бунт

Представител. Стивън Палацо не успя да получи необходимото мнозинство, за да избегне участие в първичните избори за мястото си на брега на Персийския залив на Мисисипи.

Все още не е ясно с кого ще се изправи Палацо на 28 юни, а шерифът на окръг Джаксън Майк Есел избута бизнесмена от окръг Ханкок Клей Вагнер на второ място рано в сряда. Опасност.

Той може да е злоупотребил със средствата от кампанията и Конгреса, изпращал е персонал за лични мисии и се е опитал да използва офиса си, за да помогне за наемането на брат си във флота.

Той реши да подпише дело срещу председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, която има за цел да сложи край на гласуването на пълномощник в Конгреса. Проблем: Тогава Палацо използва добре практиката, което доведе до лицемерни обвинения от неговите съперници.

READ  Илон Мъск предлага възможността да закупите Twitter: новини на живо, реакции и актуализации

Капър пристигна със закъснение по време на кампанията, молейки от форума на кандидатите, цитирайки „срещи, свързани с националната сигурност“ – и беше подкопано от публикуването на снимки онлайн как се храни със сина си в местен ресторант по време на събитието.

Надпреварата за кмет на Лос Анджелис се класира на второ място

Надпреварата за следващия кмет на Лос Анджелис ще бъде решена едва през ноември, като нито бизнесменът Рик Карузо, нито представителят Карън Бос могат да спечелят повече от 50% от гласовете във вторник вечерта.

И Карузо, и Бас се заеха с необходимостта да се справят с бездомността и престъпността, но подхождаха към проблемите с различни решения и стилове, които биха могли да определят кампаниите им до ноември.

Карузо, предприемач на недвижими имоти, който е работил години наред, за да придобие частна власт в Лос Анджелис, твърди, че градът е „в извънредно положение“, с „широко разпространена бездомност“ и „хора, живеещи в страх за своята безопасност“. Карузо обеща да увеличи размера на полицията в Лос Анджелис, която работи срещу усилията за „оттегляне на полицията“.

Пас, дългогодишна жена в Конгреса и бивш член на законодателния орган на щата Калифорния, се кандидатира все повече и повече като прогресивна, подчертавайки връзката си с града и нейната услуга в представянето му.

Но силният възглед на Карузо във вторник ще послужи като предупреждение за традиционните демократи, които се справят с техните записи, особено ако по-голямата част от това време е прекарано в Конгреса, където демократите и републиканците сега се разглеждат като по-малко еднакви.

Демократическата институция управлява Ню Джърси. Отново.

Това беше отвратителна нощ за прогресивните аутсайдери на праймеризите на демократите в Ню Джърси, където партийните тежка категория – и машините, които защитават влиянието си – се радваха на поредица от победи.

В 10-ия конгресен окръг делегатът Доналд Пейн-младши победи Имани Оукли, бивш директор на асамблеята на работните семейства в Ню Джърси, като ляв претендент. Oagley събра пари за по-добър клип от очакваното, но Payne се възползва от подкрепленията на партньорите от истеблишмента – подкрепление, което Oakley не получи от прогресивните.

Ниският профил на Пейн на Капитолийския хълм, където той взе място от покойния си баща преди десетилетие, можеше да привлече квартал Северен Джърси към прогресивните групи, ако беше показал признаци на слабост във вторник. Но великолепното му преименуване ще помогне да се предотврати ново, по-добре организирано предизвикателство след две години.

READ  Последните новини на Тръмп днес: Бившият президент каза, че Мъск няма да купува "абсурдна цена" в Twitter за подкрепа на Бенц Кембе

Сенатор от Ню Джърси Толкова лоша история за прогресистите в близкия 8-ми конгресен район, които смазаха сина на Боб Менендес Робърт Менендес младши, Дейвид Окамбо Грозелс и Ан Розберо-Еберхард.

Менендес-младши, който е извън офиса, е на път да замени пенсионирания представител Албио Сайръс, който – с почитта на брокерите на местните власти – първоначално подкрепи младия Менендес, ефективно предвиждайки всеки шанс за състезателна надпревара.

Изгряваща звезда гори в Айова

През 2018 г. Аби Финкенауър се качи на националната синя вълна като член на Конгреса и изгряваща звезда в демократите на Айова.

Четири години по-късно и след две загуби Финкенауер изгаря всичко.

Той загуби от бившия конгресмен Майк Франк на първичните избори на демократите в Сената във вторник, създавайки почвата за надпревара между пенсионирания адмирал от флота и републиканския сенатор Чък Кросли, осмият му дългогодишен кандидат за адвокат. Но основната история на демократите е как кандидат за атака на кандидатура пропиля шанса си.

Демократите отдавна се съмняват, че ако Гросли се състезава, той ще бъде свален от Финкенавар или който и да е демократ в Айова. Но когато обяви миналата година, на Финкенауер се гледаше като на очевиден фаворит – бивш член на Конгреса с дълбоки връзки с президента Джо Байдън, който спечели републиканския район Lean през 2018 г., но загуби тясно съперничество две години по-късно.

След това дойдоха сривовете на кампанията, най-важното е кампанията на Финкенауер, която драстично намали броя на подписите, необходими за участие в първичното гласуване, отваряйки вратата за предизвикателство за външния му вид. Демократите се класираха едва след като Върховният съд на Айова реши през април, че той може да се яви, отменяйки решението на по-ниския съд.

Загубата на Финкенауер е друг пример за това колко бързо може да падне някой, който се издига в партия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.