Брутална гореща вълна се насочва от Обединеното кралство и Франция към Централна Европа

Коментирайте

Жестока гореща вълна донесе Регистрирани температури във Великобритания и части от Франция се очаква да се преместят на изток през централна Европа в сряда и учените предупредиха за „много високи нива“ на замърсяване с озон над големи части от континента с повишаването на температурите.

Броят на смъртните случаи от топлинния купол, който произхожда от широка зона с високо налягане в Западна Европа, нараства, като само Португалия съобщава за повече от 1000 смъртни случая от последната гореща вълна. Португалският институт за океаните и атмосферата издаде „оранжево“ предупреждение за горещо време за сряда, най-високото ниво.

Германската метеорологична служба прогнозира, че фокусът на горещината ще се премести на изток след най-горещия ден от годината във вторник, като температурите достигнаха 103,1 градуса (39,5 по Целзий) в западната част на страната във вторник.

Градове в Белгия и Холандия Записана температура Във вторник температурата достигна 100 градуса, малко над рекордите за гореща вълна през юли 2019 г. Според метеоролога Максимилиано Ерера.

Междувременно пожарникарите във Франция, Испания, Гърция и Великобритания се бориха с горски пожари, подклаждани от покачващите се температури. Властите наредиха евакуация на болница в района на Атина.

Тези карти показват колко по-топло е в Европа и Америка

Лондонска пожарна бригада деклариран Голям инцидент се случи във вторник, докато пожарникарите се бореха с няколко големи пожара в града, от Уембли на север до Кройдън на юг. Много жители бяха принудени да се евакуират, тъй като къщи, превозни средства и тревни площи бяха обхванати от пламъци. Облаци дим погълнаха части от река Темза.

READ  Фючърсите на Dow падат със 170 пункта в началото на седмицата поради ключови данни за инфлацията, печалбите предстоят

Според службата за мониторинг на климата Коперник на Европейския съюз сухите условия и екстремните горещини са увеличили драстично шансовете за разпространение на горски пожари. Значителна част от Западна Европа е в „критичен риск“. казах вторник

Учените от „Коперник“ предупреждават, че „изключително високите нива“ на замърсяване с озон, причинено от горещата вълна, ще засегнат Северна и Западна Европа през следващите дни, заедно с повишени въглеродни емисии от горски пожари.

На ниска надморска височина озонът е един от основните компоненти на градския смог, казва старши учен от Коперник Марк Барингтън.

„Потенциалните въздействия на много високото замърсяване с озон върху човешкото здраве може да са значителни по отношение на респираторни и сърдечно-съдови заболявания“, каза той в изявление.

Как да се предпазите при екстремни горещини

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш нарече „момент за природата“ във вторник, тъй като някои експерти посочиха ролята на предизвиканото от човека изменение на климата.

„Начинът ни на живот – основан на производство, консумация, изхвърляне и замърсяване – ни доведе до това ужасно състояние“, каза Гутериш. казах Във видео съобщение.

„Но тъй като човешките дейности са отговорни за тази планетарна извънредна ситуация, ние държим ключа към решенията. Време е да променим връзката си с природата и да изградим нов път“, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.