Броят на жертвите на урагана Иън във Флорида достигна 94

Пет дни по-късно близо 100 души загинаха в САЩ Ураганът Иън Буря от категория 4 удари западното крайбрежие на Флорида. Шерифът на окръг Лий Кармине Марчено каза в понеделник, че в този окръг са потвърдени 54 смъртни случая, с което общият брой на смъртните случаи във Флорида достига най-малко 94.

Четири смъртни случая, свързани с буря, бяха докладвани по-рано в Северна Каролина, с което броят на жертвите в САЩ достигна най-малко 98.

Броят на CBS News е по-висок от официалния щатски брой, тъй като в някои случаи окръжните служители потвърждават по-бързо смъртните случаи от държавните служители.

Преди да удари Флорида, бурята уби най-малко трима души в Куба Прекъсна захранването през целия остров.

Дни след като Иън прокара пътя на унищожението от Флорида до Каролините, опасностите продължават и на някои места се влошават. Беше ясно, че пътят към възстановяването от тази чудовищна буря ще бъде дълъг и болезнен.

А Иън още не беше свършил. Бурята намокри Вирджиния с дъжд в неделя и властите предупредиха за възможни големи наводнения по крайбрежието в понеделник.

us-news-we-ian-fortmerespeech-2-mi
Два дни след като ураганът Иън удари западното крайбрежие на Флорида като буря от категория 4, членове на екип за търсене и спасяване от Маями търсят Паскоу, черен лабрадор ретривър, на плажа във Форт Майерс за изчезнали хора.

Pedro Portal/Miami Herald/Tribune News Service чрез Getty Images


Останките на Иън се преместиха в морето и създадоха nor’easter, който се очакваше да изхвърли още повече вода върху вече наводнения залив Чесапийк и заплашваше да причини най-значимото приливно наводнение в района на Хамптън Роудс във Вирджиния от 10 до 15 години, каза Коди Бош. , метеоролог от Националната метеорологична служба. Норфолк и Вирджиния Бийч обявиха извънредно положение.

Други части на атлантическото крайбрежие може да видят по-високи вълни от обикновено. Островният град Чинкотиг във Вирджиния обяви извънредно положение в неделя и настоятелно препоръча на жителите да евакуират определени райони. Източното крайбрежие и северната част на Outer Banks на Северна Каролина също могат да бъдат засегнати.

Тъй като броят на жертвите нараства, Дийн Крисуел, администратор на Федералната агенция за управление на извънредни ситуации, каза, че федералното правителство е готово да предостави масивна помощ, като се фокусира първо върху жертвите във Флорида. В Америка. Президентът Джо Байдън и първата дама Джил Байдън планират да посетят щата в сряда.

Наводнени пътища и отнесени мостове към бариерни острови изолираха много от тях с ограничени мобилни телефонни услуги и липса на основни удобства като вода, електричество и интернет. Длъжностни лица предупредиха, че ситуацията в много райони няма да се подобри в продължение на няколко дни, тъй като водните пътища преляха след проливен дъжд, който не остави къде да отиде.

Около 600 000 домове и предприятия бяха без електричество във Флорида в понеделник сутринта спрямо 2,6 милиона.

Директорът на отдела за управление на извънредни ситуации във Флорида Кевин Гътри каза в понеделник, че текущата цел е да се възстанови захранването до неделя за клиенти, чиито електропроводи и друга електрическа инфраструктура все още са непокътнати. Той не включва райони, където жилищата или инфраструктурата трябва да бъдат възстановени.

Агенцията за управление на извънредни ситуации на Флорида съобщи, че повече от 1600 души са били спасени в целия щат.

Спасителните дейности бяха в ход, особено за бариерните острови близо до Форт Майерс в югозападна Флорида, които бяха откъснати от континента, когато бурята разруши сухопътни мостове и мостове.

Пайн Айлънд, губернаторът на Флорида ще изгради най-големия временен транзитен път в щата Рон ДеСантис каза в неделя, че Министерството на транспорта е одобрило бюджетен кредит за изграждането му тази седмица.

„Няма да е пълен мост, трябва да се движите с над 5 мили в час или нещо подобно, но поне ще позволи на хората да влизат и излизат от острова с превозните си средства“, каза губернаторът. каза на пресконференция.

Във Вирджиния американският флот отложи първото разполагане на USS Gerald R. Ford, най-модерният самолетоносач на нацията, според изявление на 2-ри флот на ВМС. Превозвачът и други американски кораби трябваше да напуснат Норфолк в понеделник за тренировъчни учения в Атлантическия океан с други кораби на НАТО.

Бреговата охрана, общински и частни екипажи използват хеликоптери, лодки и джетове, за да евакуират хората през последните няколко дни.

В селския окръг Семиноул, северно от Орландо, жителите облякоха мотриси, ботуши и спрей против насекоми, за да се върнат с гребла до наводнените си домове в неделя.

Бен Берто откри 4 инча вода в езерото Харни, след като караше дома си с каяк.

„Мисля, че ще се влоши, защото цялата тази вода трябва да влезе в езерото“, каза Берто, посочвайки наводнението на близкия път. „Тъй като земята е наситена, това блато е пълно и не може да поеме повече вода. Не изглежда, че ще залязва.“

READ  Световно първенство по футбол 2022: Каземиро, Бразилия надделя над Швейцария с 1-0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.