Британецът побеждава Брукс на първичните избори в Сената, които разделиха света на MAGA

Въпреки че първоначално Брукс получи одобрението на Тръмп в надпреварата за Сената, кампанията на Брукс се провали и бившият президент отмени подкрепата си тази пролет, като в крайна сметка подкрепи Великобритания, която беше начело след първия балотаж на щата на 24 май.

Решението му да подкрепи Великобритания остави някои от твърдите вярващи на Тръмп объркани. Той я описа преди година като „помощник на сенатор от RINO от Алабама“.

Ейми Кримър, лидерът на Women for America First, основният организатор на митинга на Тръмп на 6 януари 2021 г., наскоро пътува до Алабама, за да подпомогне кампанията на Брукс, въпреки решението на Тръмп да отмени одобрението си.

„Доналд Тръмп е откъснат от платформата“, каза Крамър, ранен поддръжник на Тръмп и водещ активист на чаеното парти. „Не знам какво се случи там. Мисля, че получава лоши съвети от околните, мисля, че е жалко, но е време тези в движението да се върнат към нашите първи принципи.

„Бяхме тук много време преди президентът Тръмп да дойде, и ще бъдем тук много време по-късно“, каза Криймър.

Дори след като Тръмп постави тежестта си зад Брит – обществените и вътрешните анкети показаха, че шансовете на Брукс са слаби – висши консервативни коментатори като Шон Ханити, Ан Култър, Марк Ливайн и Чарли Кърк декларираха подкрепата си за Брукс до последния ден. От кампанията. Кърк, сен. Ранд Пол (R-Gu.), реп. Скот Бери (R-P.), Марк Грийн (R-Den.) и Чип Рой (R-Texas) и републиканецът от Аризона Кели Уорд прекараха понеделник вечерта. В телекметство в подкрепа на Брукс, сен. Тед Крус (R-Тексас) и реп. Марджъри Тейлър Грийн (R.C.) продължи да предлага своята подкрепа.

Подобно разцепление между консервативните лидери, които обикновено се обръщат към Тръмп – но който е готов да говори срещу одобрения му кандидат – е повтарящо се събитие на тазгодишните първични избори на републиканците. Тръмп отдавна е съюзник на бившия президент на първичните избори в Охайо и Пенсилвания миналия месец, като някои от привържениците на Тръмп твърдят, че одобренията му към джедай Ванс в Охайо и д-р Мохамед Оз в Пенсилвания са погрешни.

READ  Стрелба в училище в Увалде: Полицай от щата Тексас, който е бил един от първите, реагирали на стрелбата в училище, е уволнен, казва служител.

По време на кампанията за балотажа, Брит преследва собствените си одобрения от най-добрите републиканци, включително Sense Tim Scott (RSC), Том Котън (R-Arch.) и Джони Ернст (R-Iowa). През последните седмици кандидатът на GOP Сара Хъкаби Сандърс и коментаторът Стив Кортес пуснаха изявления и видеоклипове в подкрепа на британската кампания. След одобрението на няколко настоящи сенатори по-рано тази година.

Пол е твърд привърженик на Брукс, който посети щата в петък, за да агитира за Конгреса. На обаждащите се в Tele-Town Hall в понеделник вечерта Тръмп каза, че е „направил някои големи грешки“.

„Преди Доналд Тръмп много от нас бяха консерватори, либертарианци и конституционалисти“, каза Пол пред потенциалните избиратели в понеделник вечерта. „Радваме се, че Доналд Тръмп беше с нас по толкова много неща, но това не го направи края на всичко.

„Бих казал без съмнение Мо Брукс е най-верният човек на Доналд Тръмп от всички конгресмени, за които се сещам, и със сигурност има ужасно противоречие във факта, че президентът не е отплатил тази вярност. Никога няма да го разбера , няма да го оправдавам.

Брит, анти-Тръмп сен. Предпочитаният кандидат за Мич Макконъл (R-Ky.), Брукс е врагът на лидера на малцинството в Сената. Добавяне към значителното ценово предимство на Великобритания в надпреварата беше минимум 2 милиона щатски долара от фонда за лидерство на McKennell в Сената, който беше предоставен на пробританския Super PAC. SLF заяви, че участието им е част от усилия срещу Брукс.

Брук, избрана за първи път в Конгреса през 2010 г., е член на щатския законодателен орган от 25 години и член на комисията на окръг Медисън, като ръководи усилията да се противопостави на сертификата на президента Джо Байдън за победа в Конгреса през 2020 г. , 2021, Рали. Но Тръмп обвини Брукс в намаляване на подкрепата през зимата в коментари, направени от конгресмен миналата година, целящи да насърчат републиканците да продължат напред от 2020 г. и да се съсредоточат върху спечелването на изборите през 2022 и 2024 г.

READ  Хавиер Олив, новият главен оперативен директор на Meta, си изкарва хляба в глобалното развитие

Брит обаче внимателно отговори на въпроси по въпроса, като предложи, че откраднатата предизборна история на Тръмп не трябва да бъде успешна, а по-скоро „национален криминалистичен одит“, но спря да обявява победата на Пайтън за измама.

Брит, бивш председател на търговската камара на Алабама, направи точно това, което продължи кампанията, в която той разкри собствената си ограничена програма за имиграция и разкритикува разходите на Конгреса за Украйна, като Шелби и Брукс гласуваха миналия месец в подкрепа.

Той все още не е спечелил одобрението на дузина бизнес и индустриални групи в Алабама. Междувременно Брит и няколко Super PAC, които го подкрепят, похарчиха повече от 5 милиона долара за телевизионни реклами по време на четириседмичното издание, което беше по-малко от половин милион от Brooks и Club for Growth, които го признаха в надпреварата.

„Тя има подкрепата на Макконъл, има подкрепата на Шелби, има подкрепата на стаята и все още трябва да бъде Том Котън в имиграцията и Ранд Пол във външната политика“, каза Райън Кърдски, републикански активист. Подкрепи Брукс, който също участва в Super PAC Support Vance в Охайо. — Ще дишам.

Алабама е щат, който не може да се окаже следствие на картата на Сената тази година. За разлика от 2017 г. републиканецът Рой Мур загуби място от партията след обвинения в сексуално насилие, а кандидатът на Републиканската партия гарантира победа на общите избори.

Във вторник вечерта в Алабама и други щати играят някои безопасни места за републиканските първични избиратели. Дейл Стронг, председател на комисията на окръг Медисън, победи Кейси Уордински, бивш помощник-министър на армията, в първичната надпревара на GOP за седалището на Brooks House в Северна Алабама.

READ  Путин даде гражданство на Едуард Сноудън, който разкри подслушване от САЩ

Републиканците в Грузия също издигнаха кандидати за чифт сигурни червени места. Тръмп подкрепи кандидатите и на двете места – Джейк Евънс в 6-ти окръг и Върнън Джоунс в 10-ти – но опонентите им спечелиха лесно и в двата първични балотажа. Рич Маккормик излезе с номинацията в 6-ти дистрикт, докато Майк Колинс спечели първичните избори на GOP в 10-ти дистрикт.

Във Вирджиния републиканците избират своите кандидати и се изправят срещу няколко демократи в Конгреса в ключови райони на бойното поле. Сен от щата GOP. Джен Кикенс ще се изправи срещу представителката Илейн Лурия (D-Va.) във 2-ри окръг, една от основните мишени на Републиканската партия на страната. А представителят Абигейл Спанбергер (D-Va.) може да участва в ожесточена надпревара срещу суперинтенданта на окръг принц Уилям Ясли Вега в преначертания 7-ми окръг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.