Британецът побеждава Брукс на първичните избори в Сената, които разделиха света на MAGA

Въпреки че първоначално Брукс получи одобрението на Тръмп в надпреварата за Сената, кампанията на Брукс се провали и бившият президент отмени подкрепата си тази пролет, като в крайна сметка подкрепи Великобритания, която беше начело след първия балотаж на щата на 24 май.

Решението му да подкрепи Великобритания остави някои от твърдите вярващи на Тръмп объркани. Той я описа преди година като „помощник на сенатор от RINO от Алабама“.

Ейми Кримър, лидерът на Women for America First, основният организатор на митинга на Тръмп на 6 януари 2021 г., наскоро пътува до Алабама, за да подпомогне кампанията на Брукс, въпреки решението на Тръмп да отмени одобрението си.

„Доналд Тръмп е откъснат от платформата“, каза Крамър, ранен поддръжник на Тръмп и водещ активист на чаеното парти. „Не знам какво се случи там. Мисля, че получава лоши съвети от околните, мисля, че е жалко, но е време тези в движението да се върнат към нашите първи принципи.

„Бяхме тук много време преди президентът Тръмп да дойде, и ще бъдем тук много време по-късно“, каза Криймър.

Дори след като Тръмп постави тежестта си зад Брит – обществените и вътрешните анкети показаха, че шансовете на Брукс са слаби – висши консервативни коментатори като Шон Ханити, Ан Култър, Марк Ливайн и Чарли Кърк декларираха подкрепата си за Брукс до последния ден. От кампанията. Кърк, сен. Ранд Пол (R-Gu.), реп. Скот Бери (R-P.), Марк Грийн (R-Den.) и Чип Рой (R-Texas) и републиканецът от Аризона Кели Уорд прекараха понеделник вечерта. В телекметство в подкрепа на Брукс, сен. Тед Крус (R-Тексас) и реп. Марджъри Тейлър Грийн (R.C.) продължи да предлага своята подкрепа.

Подобно разцепление между консервативните лидери, които обикновено се обръщат към Тръмп – но който е готов да говори срещу одобрения му кандидат – е повтарящо се събитие на тазгодишните първични избори на републиканците. Тръмп отдавна е съюзник на бившия президент на първичните избори в Охайо и Пенсилвания миналия месец, като някои от привържениците на Тръмп твърдят, че одобренията му към джедай Ванс в Охайо и д-р Мохамед Оз в Пенсилвания са погрешни.

READ  Joni Mitchell представя пълно шоу на живо от 2002 | Джони Мичъл

По време на кампанията за балотажа, Брит преследва собствените си одобрения от най-добрите републиканци, включително Sense Tim Scott (RSC), Том Котън (R-Arch.) и Джони Ернст (R-Iowa). През последните седмици кандидатът на GOP Сара Хъкаби Сандърс и коментаторът Стив Кортес пуснаха изявления и видеоклипове в подкрепа на британската кампания. След одобрението на няколко настоящи сенатори по-рано тази година.

Пол е твърд привърженик на Брукс, който посети щата в петък, за да агитира за Конгреса. На обаждащите се в Tele-Town Hall в понеделник вечерта Тръмп каза, че е „направил някои големи грешки“.

„Преди Доналд Тръмп много от нас бяха консерватори, либертарианци и конституционалисти“, каза Пол пред потенциалните избиратели в понеделник вечерта. „Радваме се, че Доналд Тръмп беше с нас по толкова много неща, но това не го направи края на всичко.

„Бих казал без съмнение Мо Брукс е най-верният човек на Доналд Тръмп от всички конгресмени, за които се сещам, и със сигурност има ужасно противоречие във факта, че президентът не е отплатил тази вярност. Никога няма да го разбера , няма да го оправдавам.

Брит, анти-Тръмп сен. Предпочитаният кандидат за Мич Макконъл (R-Ky.), Брукс е врагът на лидера на малцинството в Сената. Добавяне към значителното ценово предимство на Великобритания в надпреварата беше минимум 2 милиона щатски долара от фонда за лидерство на McKennell в Сената, който беше предоставен на пробританския Super PAC. SLF заяви, че участието им е част от усилия срещу Брукс.

Брук, избрана за първи път в Конгреса през 2010 г., е член на щатския законодателен орган от 25 години и член на комисията на окръг Медисън, като ръководи усилията да се противопостави на сертификата на президента Джо Байдън за победа в Конгреса през 2020 г. , 2021, Рали. Но Тръмп обвини Брукс в намаляване на подкрепата през зимата в коментари, направени от конгресмен миналата година, целящи да насърчат републиканците да продължат напред от 2020 г. и да се съсредоточат върху спечелването на изборите през 2022 и 2024 г.

READ  Украйна призовава за демилитаризирана зона около обстрелваната АЕЦ

Брит обаче внимателно отговори на въпроси по въпроса, като предложи, че откраднатата предизборна история на Тръмп не трябва да бъде успешна, а по-скоро „национален криминалистичен одит“, но спря да обявява победата на Пайтън за измама.

Брит, бивш председател на търговската камара на Алабама, направи точно това, което продължи кампанията, в която той разкри собствената си ограничена програма за имиграция и разкритикува разходите на Конгреса за Украйна, като Шелби и Брукс гласуваха миналия месец в подкрепа.

Той все още не е спечелил одобрението на дузина бизнес и индустриални групи в Алабама. Междувременно Брит и няколко Super PAC, които го подкрепят, похарчиха повече от 5 милиона долара за телевизионни реклами по време на четириседмичното издание, което беше по-малко от половин милион от Brooks и Club for Growth, които го признаха в надпреварата.

„Тя има подкрепата на Макконъл, има подкрепата на Шелби, има подкрепата на стаята и все още трябва да бъде Том Котън в имиграцията и Ранд Пол във външната политика“, каза Райън Кърдски, републикански активист. Подкрепи Брукс, който също участва в Super PAC Support Vance в Охайо. — Ще дишам.

Алабама е щат, който не може да се окаже следствие на картата на Сената тази година. За разлика от 2017 г. републиканецът Рой Мур загуби място от партията след обвинения в сексуално насилие, а кандидатът на Републиканската партия гарантира победа на общите избори.

Във вторник вечерта в Алабама и други щати играят някои безопасни места за републиканските първични избиратели. Дейл Стронг, председател на комисията на окръг Медисън, победи Кейси Уордински, бивш помощник-министър на армията, в първичната надпревара на GOP за седалището на Brooks House в Северна Алабама.

READ  Рейтингът на одобрението на Байдън падна на фона на страховете от война и инфлация при нов референдум

Републиканците в Грузия също издигнаха кандидати за чифт сигурни червени места. Тръмп подкрепи кандидатите и на двете места – Джейк Евънс в 6-ти окръг и Върнън Джоунс в 10-ти – но опонентите им спечелиха лесно и в двата първични балотажа. Рич Маккормик излезе с номинацията в 6-ти дистрикт, докато Майк Колинс спечели първичните избори на GOP в 10-ти дистрикт.

Във Вирджиния републиканците избират своите кандидати и се изправят срещу няколко демократи в Конгреса в ключови райони на бойното поле. Сен от щата GOP. Джен Кикенс ще се изправи срещу представителката Илейн Лурия (D-Va.) във 2-ри окръг, една от основните мишени на Републиканската партия на страната. А представителят Абигейл Спанбергер (D-Va.) може да участва в ожесточена надпревара срещу суперинтенданта на окръг принц Уилям Ясли Вега в преначертания 7-ми окръг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.