Брилянтният хеликоптер на НАСА отвръща на останките на мистериозния космически кораб от Марс

Брилянтният хеликоптер на НАСА освети отново странните, но невероятни изображения на останките от марсохода на НАСА Perspective, които помогнаха да го докарат до Червената планета миналата година.

Докладвано от CBS News, Ingenuity, първият хеликоптер, който лети до друга планета, взе отломките на постоянството и тези 10 цветни снимки от въздуха. НАСА вярва Изображенията „имат потенциал да помогнат за гарантиране на безопасно кацане на бъдещи космически кораби.“

Гениални изображения на НАСА на отломките на постоянството

На снимките задната черупка на Паршевин и свръхзвуковият парашут помагат на марсохода да се приземи и да му помогне да кацне безопасно в атмосферата на Марс. Въпреки че кацането беше огромен успех, тези зони причиниха част от щетите, очаквани при кацане.

„Камерите бяха усърдни, за да приземят най-добре документираното кацане на Марс в историята, показвайки всичко – от инфлацията на просперитета до приземяването“, каза Ян Кларк от JPL, бивш инженер на Perseverance Systems, а сега ръководи нивото на връщане на модела на Марс. „Но изображенията на изобретателност предлагат различна възможност. Би било невероятно, ако нашите системи биха могли да укрепят начина, по който смятаме, че функционират или да предоставят база данни с инженерна информация, която може да се използва за редизайн на модела на Марс. В противен случай изображенията са още по-вълнуващи и вдъхновяващо.“

Парашутът съдържаше тайно послание, декодирано миналата година, и беше открито, че съдържа тайното послание „Осмели се да правиш смели неща“, което беше използвано от екипа за старание.

Perseverance стартира на 30 юли 2020 г. и успешно кацна на Марс на 18 февруари 2021 г. Целта му е да търси признаци на животозастрашаващи състояния и да търси признаци на минал живот на микроби.

READ  Хавиер Олив, новият главен оперативен директор на Meta, си изкарва хляба в глобалното развитие

Blogroll Image Credit: NASA / JPL-Caltech

Имаме ли съвет? Искате ли да обсъдим възможна история? Изпратете имейл до [email protected].

Адам Панкхърст е кореспондент на новините на IGN. Можете да го последвате в Twitter @AdamBankhurst И нататък Издърпайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.