Бостън Селтикс е готов след възстановяване в 3-та четвърт, заключва Голдън Стейт Уориърс за победа в 3-ия мач от финала на НБА

БОСТЪН – За пореден път Селтикс изправиха Голдън Стейт Уориърс през третата четвърт.

И като Стивън КъриТройката падна в коша за 3 минути и 45 секунди в третата четвърт на финала на НБА в сряда вечерта, което направи серия 10-0 на Голдън Стейт и Уориърс 83-82 успяха. Колективен стон от разпродадената тълпа в DD Garden:

Да тръгваме отново.

Селтикс за втори път в поредицата – намериха начин да отговорят на удара на Уориърс през четвъртата четвърт със собствения си домакин през третата четвърт, като Голдън Стейт отбеляза само 11 в четвъртата четвърт. Бостън спечели със 116-100, давайки преднина на C с 2-1 в серията.

„В тези моменти се чувстваше, че нашият отбор наистина е готов“, казаха от центъра на Селтикс Ал Харфорд Казах. „Знаеш ли, в началото на годината можеше да отиде по-бързо на юг.

„Но ние бяхме прави с това, заключихме се и продължихме да играем без страх.“

Както Харфорд отбеляза, Бостън не е бил отбор, способен да го направи през целия сезон. Но откакто Селтикс обърнаха кампанията си в края на януари, те се оказаха невероятно гъвкави. Победата в мач 3 в сряда даде преднина на Бостън със 7-0 в плейофите след поражение, тъй като Селтикс все още не са загубили мач през постсезона.

От 23 януари Селтикс отбелязаха 13-1 в мачове след поражение.

„Когато се върнем в нашия сезон, мисля, че е нещо като когато завиваме в този ъгъл“, продължи Бостън. Джейсън Тотам Казах. „В началото на сезона оставихме преднината и загубихме мачове по този начин, но сега нещата се случват, нали. Те са страхотен отбор. Имат страхотни играчи. Те ще дават удари. „Ще бягам. Но зависи от това как реагираш. .

READ  Обявления на живо за Met Gala 2022: мода на червения килим, присъствие на знаменитости и акценти в стила | Медицинска гала 2022

„Ние не сме свалили главите си или нещо подобно. Назначихме краен срок, събрахме се, намерихме го и създадохме успешни игри. За това определено се гордея с отбора.“

Селтикс трябваше да го направят, защото отново през третата четвърт не успяха да получат никакво сцепление. Голдън Стейт вече надмина Бостън с 43 точки в три трети четвърти досега в серията, тъй като Уориърс многократно превръщаха Селтикс в възли в защита.

Той, разбира се, е задвижван Стивън Къри, Завършва с 31 точки от 12 срещу 22 за 37 минути. Той отбеляза седем точки през третата четвърт, когато беше фаулиран гол от Харфорд, отбелязвайки 3 ръна. Ото Портър младши Още 3 разрушаване.

Минута по-късно въглен вдигна 3 Голдън Стейт – върна Бостън до нивото на петите.

Но вместо да паднат, Селтикс отговориха. Те поведоха с 11-6 в последните минути на третата четвърт и се класираха на четвърто място. Оттам Селтикс победиха Голдън Стейт с 23-11, държайки Уориърс в кошница през първите три минути, когато Бостън бързо увеличи 9-2, за да удвои преднината си.

„За мен беше готов“, каза келтският страж Маркъс Смарт Казах. „Бъдете спокойни. Били сме тук и преди. Те са много добър отбор. Те ще бягат, но ние също ще бъдем там. Трябва да се спуснем и да продължим.“

Това помогна на Бостън Робърт Уилямс III Paint Patrol. Тотем, умен и Джейлан Браун Всички над 20 точки, пет борби и пет асистенции – първите три отбора, постигнали това постижение във финала на НБА Меджик Джонсън, Карим Абдул Джабар И Майкъл Купър срещу Селтикс за Лос Анджелис Лейкърс през 1984 г. – Уилямс беше най-добрият отбор плюс-21 за 25 минути, завършвайки с осем точки, 10 борби, четири блокирани удара и поход. .

READ  Китай откри втората черна кутия на катастрофиралия самолет - държавни медии

Харфорд каза за Уилямс: „Той променя играта.“ Роб наистина променя играта. Бяхме толкова щастливи да имаме човек, който повлия на успеха по начина, по който го прави, защото с него това беше извън цифрите. Това са всички неща, които той носи, на правилните места. Бях много впечатлен от Роб, само способността му да продължава да се отличава и да се учи.

„Той се учи. Говорим с него, имам чувството, че можем да го питаме много. Винаги го взема, намира го. Страхотно е.

Тъй като Уилямс е измъчван от проблеми с лявото си коляно повече от два месеца, Уилямс е забелязал колебания от мач на мач през тези плейофи. Той претърпя менструална операция на това коляно в края на март, която го нокаутира в края на редовния сезон и в началото на плейофната серия от първия кръг на Бостън срещу Бруклин Нетс.

Той получи контузия на костта в същото коляно в серията от втория кръг на Бостън срещу Милуоки Бъкс, като по този начин пропусна последните три мача от тази серия и третия мач от финала на Източната конференция срещу Маями Хийт. Оттогава Уилямс е под въпрос във всеки мач – само за да бъде унищожен в часовете до Diffoff.

„Беше трудно“, каза Уилямс за управлението на коляното си. „Изхвърлете всичко. Обикновено на следващия ден след мача болката е силна и очевидно адреналинът намалява. Но днес направихме някои странни неща и се качихме на мотора точно преди мача. Така че се възползвах.“

Беше ясно, че се чувства по-добре. Уилямс беше навсякъде по терена, често преследваше хлабави топки, летеше през пистата, за да се състезава за удари, и постоянно се намираше в центъра на действието.

READ  Броят на загиналите в хотел в Хавана, където кучета търсят оцелели, нарасна до 30

„Постоянно говоря с Роб и знам какво прави“, каза Смарт. „Той е наранен и въпреки че е контузен, той все още иска да се измъкне и да помогне на отбора си. Но в същото време той мисли за живота си. Както му казах: „Ти познаваш тялото си. Знаеш какво можеш направи. Изтърпи това, което не можеш да понесеш. Но знайте, имаме шанс да направим нещо по-добро. Няма гаранция, че ще дойдем тук. Ако можете да отидете, ние ще вземем 20 процента от вас по-добре.

„Той разбра това. Реши да излезе там, да си облече големите мъжки панталони и да го смуче лудо.“

Селтикс говориха за необходимостта да играят три дни между грозното си поражение от мач 2 и мач 3 с повече енергия и усилия. Тъй като Бостън веднага даде тон за физическата си игра в двата края, посланието беше ясно от началната точка. Бостън спечели с 16 ръна, включително улови 15 офанзивни борби, а Голдън Стейт не позволи на нещата да се ускорят, като направи само 12 оборота, включително едно през четвъртата четвърт.

В резултат на това Бостън вече е на две победи разстояние от шампионата. След като отново се възстановиха от поражение – както и физически удар от Уориърс по време на мача – Селтикс сега трябва да направят това, което не успяха да направят в тези плейофи: да отговорят на победата по този начин. .

„Още едно отстъпление от нас“, каза треньорът на Селтикс Име Утока. „Посланието ми към отбора е: „Направихме това след неуспехи; сега ще отговорим по правилния начин след победата.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.