Борис Джонсън обещава финансова и военна помощ след среща с Желенски в Киев

Британският премиер Борис Джонсън направи изненадващо посещение в Киев в събота, за да се срещне с украинския президент Владимир Зеленски, „за да покаже солидарност с украинския народ“, казаха британски и украински официални лица.

Съобщение за активиране: Джонсън обеща нова военна помощ за Украйна, включително около 120 бронирани превозни средства и нови противокорабни ракетни системи, и гарантира на офиса си 500 милиона долара в заеми от Световната банка за Украйна.

  • Ние създаваме нов пакет от финансова и военна помощ като доказателство за нашата ангажираност към борбата на страната му срещу варварската пропаганда на Русия“, каза Джонсън. Написа в туит След срещата със Зеленски.
  • Желенски и Джонсън се разходиха из центъра на Киев в събота Министерство на отбраната на Украйна.

Какво казват: „Борис беше един от тези, които не се поколебаха нито за миг да подкрепят Украйна “, каза Желенски в речта си в събота вечер. Официален препис Публикувано на английски език.

  • „Ръководството на Обединеното кралство в оказването на помощ на страната ни, особено по отношение на сигурността, както и ръководството на политиката на ембаргото ще останат завинаги в историята. За това Украйна винаги ще бъде благодарна на Борис и Великобритания“, – добави Желенски.

Междувременно, Според кабинета на премиера на Обединеното кралство Джонсън похвали Зеленски за „решителното лидерство на украинския народ и непобедимия героизъм и поражението на ужасните намерения на Путин“.

  • „Днес дадох да се разбере, че Обединеното кралство стои твърдо с тях в тази продължаваща битка и ние сме в нея от дълго време“, продължи той.
  • „Ние засилваме собствената си военна и икономическа подкрепа и изграждаме глобална коалиция, за да сложим край на тази трагедия и да гарантираме, че Украйна оцелее като независима и суверенна нация“, добави Джонсън.
READ  Washington Post съобщи, че архивите казват, че документите не са били върнати дори след като адвокатът на Белия дом е казал, че искат Тръмп да ги предаде.

Състояние на игра: По време на среща с германския канцлер Олаф Скоулс в петък, Джонсън обяви Осъди новите санкции срещу руската икономика и „варварската атака на Украйна“ на руския президент Владимир Путин.

  • Джонсън осъжда непредизвиканата окупация на Украйна от Русия Серия жп гара „Военно престъпление“ в град Грамадорск.
  • „Атаката срещу железопътна гара в Източна Украйна показва степента, до която гордата армия на Путин е потънала… Престъпленията на Русия в Украйна няма да останат незабелязани или наказани“, каза Джонсън в петък.

Влезте по-дълбоко… Табло: руска инвазия в Украйна

Бележка на редактора: Тази статия е актуализирана с коментар на Зеленски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.