Биткойнът се възстановява след спад след новината, че Tesla е продала 75% от акциите си

Това изображение, направено на 19 октомври 2021 г., показва представяне на виртуалната криптовалута биткойн. REUTERS/Edgar Su/Файлова снимка

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

НЮ ЙОРК, 20 юли (Ройтерс) – Биткойнът се възстанови след кратко разпродажба късно в сряда след новината, че производителят на електрически автомобили Tesla Inc. (TSLA.O) Продаде 75% дял във виртуалния токен.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск цитира притесненията относно „брутната ликвидност“ на компанията си като причина за продажбата.

Най-голямата криптовалута в света се повиши с 1,04% до $23 494,57, преди да падне с 0,5% до $23 268,92 след новините.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Tesla продаде биткойн на стойност 936 милиона долара през второто тримесечие, повече от година след като компанията купи криптовалута за 1,5 милиарда долара в разгара на огромния си растеж и популярност.

Мъск е явен поддръжник на криптовалутите. Неговите изявления за бъдещето на криптовалутата и разкритията му за собствеността върху цифрови активи често повишават цената на доджкойн и биткойн.

По време на разговора за печалбите на Tesla Мъск каза, че основната причина за продажбите е несигурността относно блокирането в Китай поради COVID-19, което създаде производствени предизвикателства за компанията.

„За нас е важно да увеличим паричната си позиция“, каза Мъск. „Със сигурност сме отворени за увеличаване на нашите биткойн притежания в бъдеще, така че това не трябва да се приема като някаква преценка за биткойн. Бяхме загрижени за цялостната ликвидност на компанията.“

Мъск добави, че Tesla не продава нищо от своите Tokai, базирана на токени криптовалута.

READ  Последните новини на Тръмп днес: Бившият президент каза, че Мъск няма да купува "абсурдна цена" в Twitter за подкрепа на Бенц Кембе

Tesla прие биткойн като плащане за по-малко от два месеца, преди да го спре през май 2021 г. Мъск каза, че компанията може да продължи да приема биткойни, след като бъде обърнато надлежно внимание на количеството възобновяема енергия, необходимо за копаене на валутата.

Биткойнът беше в режим на възстановяване досега тази седмица, в съответствие с фондовия пазар, тъй като инвеститорите остават по-оптимистично настроени относно способността на Федералния резерв на САЩ да овладее високата от десетилетия инфлация.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Репортаж от Хана Ланг, Гертруд Чавес-Драйфус и Ниведита Балу; Редактиране от Маргьорит Чой, Ричард Пулин и Ричард Чанг

Нашите стандарти: Принципи на Thomson Reuters Trust.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.