Бивш член на музея атакува 2-ма работници – NBC New York

Какво трябва да знаете

  • Две служители на MoMA бяха намушкани в музея в Манхатън в събота
  • Полицията съобщи, че заподозреният е бивш член на музея, на когото е отказано разрешение и е имал рецепция, за да атакува работници.
  • И двамата служители са откарани в близката болница, за да бъдат лекувани за животозастрашаващи наранявания, съобщиха от полицията

Двама служители, работещи в Музея на модерното изкуство, бяха намушкани с нож в събота следобед, което накара музея Midtown Manhattan да се евакуира и да търси заподозрян нападател.

Следователите на NYPD казват, че знаят кой е заподозреният: 60-годишен мъж и бивш член на музея. Той беше обвинен, че се е опитал да получи достъп до музея, за да гледа филм, но му е отказано, тъй като членството му е било отменено ден по-рано заради повторно безпокойство, съобщиха служители на пресконференция на полицията.

Полицията каза, че той скочи на рецепцията и многократно намушка две жени служители, тъй като не му беше позволено да премине през входа на музея. Инцидентът е станал в 16:15 часа.

Служители на Спешна помощ откарали по спешност двете жертви в болница Белвю, където са били лекувани за животозастрашаващи наранявания, съобщиха служители на полицията и пожарната.

На видеото се вижда как мъжът напуска сградата и полицията знае в каква посока е избягал. Той беше описан от полицията като постоянен посетител на музей и добре познат на служителите. Те също така казаха, че е бил с черно яке и синя хирургическа маска.

Десетки хора напуснаха музея, тъй като властите предприеха контрол върху показването на видеоклипове, публикувани в социалните медии.

READ  Том Брейди се завръща на тренировките на Buccaneers след 11-дневно отсъствие

Музеят беше пълен с посетители по време на зимната виелица късно в събота, когато беше извършено нападението. Сред тези вътре беше Давид Дужерко, посетител от Чикаго.

„Внезапно казаха „музеят е затворен“ и хората започнаха да бягат. Имаше малка паника по ескалаторите и след това започнаха да викат „излезте, излезте за собствена безопасност“, каза Дуджерго.

Говорител на кмета Ерик Адамс туитира два часа след наръгането с нож, като обяви, че той е описан като „изглежда като изолиран престъпник“.

Хората бяха посъветвани да избягват района близо до West 53rd Street и 6th Avenue, докато полицията реагира и затвори местопроизшествието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.