Бивш служител на Сан Антонио, който застреля тийнейджър на паркинг на Макдоналдс, е арестуван

Джеймс Бренанд – бивш офицер от полицията в Сан Антонио Тийнейджър е прострелян и тежко ранен Мъж, който ядеше в колата си на паркинг на McDonald’s – е арестуван и обвинен в нападение. Бренан беше уволнен От силата на 4 октомври, два дни след стрелбата.

Бренан се е предал във вторник вечерта, каза началникът на полицията в Сан Антонио Уилям Макманъс по време на пресконференция. Сега той е изправен пред две обвинения за утежняващо нападение от държавен служител.

Макманъс каза, че двамата мъже, които са били в колата по време на стрелбата, са изправени пред по две обвинения.

Брендън застреля и уби 17-годишния Ерик Канту на 2 октомври. Видео от телесна камера показа как Бренан върви към паркирана кола на паркинга на Макдоналдс. След това шофьорът отвори страничната врата и помоли Канту да излезе от колата. Канту, стискащ хамбургера, е шокиран и дава на заден ход.

Когато колата даваше на заден ход, отворената врата удари Брендън. Пет секунди след като отвори вратата, Бренан изстреля пет куршума в колата. Докато колата се отдалечаваше, той стреля още пет пъти.

Бренанд, който е в полицията от по-малко от година, е нарушил обучението си и полицейските процедури, след като се е приближил до колата, каза командирът на полицейското обучение Алиса Кампос в изявление, обявяващо прекратяването му.

„Полицаят внезапно отвори вратата на шофьора и нареди на шофьора да излезе от колата“, преди да пристигнат резервните служители, поискани от Бренанд, каза Кампос.

„Нищо, което този офицер направи тази нощ, не беше в съответствие с нашето обучение или нашата политика“, каза Макманъс в понеделник.

READ  Байдън при маймунски грип: „Всички“ трябва да се тревожат за разпространението

Макманъс каза във вторник, че Бренанд е сертифициран да патрулира сам, но че уволнението е „административно и наказателно необосновано“.

Той каза, че персоналът на отдела и академията за обучение „нашите политики и нашето обучение, когато става въпрос за инциденти като този, са стабилни“.

„Това е провал за отделен полицай“, каза Макманъс. „Няма нищо общо с нашата политика. Политиката не го позволява. Нашето обучение не го учи.“

Семейството на Канту каза във вторник, че тийнейджърът е на апаратура.

„Последните два дни бяха трудни и очакваме още трудности, но оставаме с надежда“, се казва в изявление на семейството. „Искаме да коригираме погрешните схващания, че Ерик е в „стабилно състояние“ или че „се справя добре“. Това не е вярно. Всеки дъх е борба за Ерик. Молим всички за молитвите за нашия син.“

Макманъс отбеляза на пресконференцията си във вторник, че ако Канту „не го направи, тарифите ще се променят“.

Бренън беше извикан в Макдоналдс за несвързано безпокойство. Той казал на разследващите, че колата изглежда го е прегазила предишния ден.

Тексаските прокурори казаха в изявление в петък, че не са намерили достатъчно доказателства, за да повдигнат обвинения срещу тийнейджъра.

„Стрелбата по невъоръжен тийнейджър от полицай от Сан Антонио в неделя продължава да се разследва и фактите и доказателствата, с които разполагаме досега, ни накараха да отхвърлим обвиненията срещу Ерик Канту в очакване на по-нататъшно разследване“, каза окръжният прокурор на окръг Бексар Джо. Гонзалес. .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.