Бившият президент Обама се пошегува за прословутия кафяв костюм по време на разкриването на портрета

И Обама се пошегува по време на откриването в сряда, без тен костюм.

„Ние не търсим жестов момент“, каза МакКърди в скорошно интервю за Историческото дружество на Белия дом, което придобива и финансира официални портрети на президенти и първи дами. „Търсим по-медитативен или трансцендентен момент.“

Облечен в черен костюм, бяла риза и светлосива вратовръзка с ръце в джобовете, Обама гледа зрителя от платното с енигматично изражение. Нищо друго не нарушава композицията.

„Това, което харесвам в работата на Робърт, е, че той изобразява хората такива, каквито са, добри или лоши. Той улавя всяка бръчка на лицето ви, всяка гънка на ризата ви“, каза Обама на церемонията в сряда. „Ще забележите, че той отказа да покрие сивите ми коси. Отказа молбата ми да направи ушите ми по-малки. И ме отказа да нося кафява рокля.“

„Чувстваш се така, сякаш създаваш лице в лице, връзка“, каза Обама. „Това ме очарова, защото президентите често завършват. Те придобиват митичен статут, особено след като си отидеш, и хората забравят всички неща, които не са харесвали в теб.“

Според художника, след като първоначалният портрет на Маккърди е направен, бившият президент не е имал думата в окончателния портрет.

„Част от моя процес“, каза той, „е, че гледачът няма какво да каже за това как изглежда картината. Те са напълно извън процеса.“ „Той беше отворен към това и прие процеса, така че никога не видя филмите, по които работихме.“

Бивша първа дама Мишел Обама В Белия дом тя позира за снимки с базираната в Ню Йорк художничка Шарън Спрунг и дори позира с последния си портрет.

„Чувствах, че тази увереност идва от нея, ти правиш своето, аз ще правя моето, ще ти се доверя с твоето нещо и мисля, че понякога портретът работи по-добре по този начин. Тя не допринесе толкова много. Вместо да се излага напред“, каза Спрунг пред Историческото общество.

READ  Уличните боеве ескалират, тъй като Киев се стреми да запази печалбите на Сиверодонецк

Подобно на портрета на съпруга й, портретът на Мишел Обама е нарисуван в уникален стил, който разчупва шаблона на традиционните портрети, окачени в Белия дом. Облечена в прахово синя рокля с отворени рамене, проектирана от Джейсън Ву, тя седи на диван от Червената стая на Белия дом, позирайки на фона на теракота. Подобно на бившия президент, той гледа директно към зрителя извън кадъра.

„Вашата работа е уникална, но това е вашата същност, вашата душа, начинът, по който ме видяхте, начинът, по който се свързахме, това се вижда в тази красива работа“, каза Мишел Обама по време на церемонията по откриването.

Портретите са исторически и по друг начин: те улавят първия чернокож президент и първата дама.

„Те изглеждат различно. Но не мисля, че трябва да обяснявам това на хората. Мисля, че хората разбират това“, каза Маккърди.

Когато Обама избраха художници за предишните портрети, които висят в Националната портретна галерия във Вашингтон, те избраха чернокожи художници – Кехинде Уайли и Ейми Шералд – които по това време все още се появяваха в областта.

Художниците зад официалните портрети на Белия дом са утвърдени художници. Характерните хипер-фотореалистични портрети на McCourty, разположени на бял фон, са рисували хора като Джеф Безос, Нелсън Мандела, Далай Лама и Джейн Гудол.

Спрунг има дълга кариера във фигуративната живопис, включително портрети за Конгреса, и има връзки с минали портрети на Белия дом: Като млад той развива артистична връзка с Арън Шиклър, който рисува емблематичните портрети на Белия дом на Джон Ф. Кенеди, Джаки Кенеди и Нанси Рейгън.

„Не искам да изглежда така, сякаш е направено през 2013 г. или каквото и да е, искам да изглежда така, сякаш е направено в това време и на това място“, каза Спрунг във видео с Историческото общество на Белия дом.

READ  Контейнерният кораб, който беше блокиран от седмици в залива Чесапийк, Ever Forward, най-накрая беше освободен.

Процесът на подбор на артисти започна, докато Обама бяха в Белия дом, включително лични интервюта в Овалния кабинет. Телма Голдън, директор и главен куратор на The Studio Museum в Харлем, седна със Спрунг за интервю с двойката.

Тогавашният президент Обама и Маккорти обсъдиха процеса на рисуване, който включваше предаване на контрола върху крайния продукт на художника и връзката между зрителя и обекта, към който той се стреми във всяка от своите картини.

„Мисля, че тази директност наистина му хареса“, каза Маккърди.

Когато Спрунг посети Овалния кабинет по време на времето на Обама в Белия дом, той донесе със себе си някои ранни скици на тогавашната първа дама, за да даде на двойката усещане за насока за разговора за портрета.

„Той избра двойка, която харесваше, и той избра двойка, която харесваше, и беше много различно в настроението. Намерих това за много очарователно, но ме накара да съчувствам и на двамата“, каза Спрунг.

Маккърди започва своя процес, като прави около 100 снимки на своя обект на бял фон. След избор на едно за рисуване, останалите изображения се изчистват и рисуването започва за период от 12-18 месеца.

Всичко, което Обама трябваше да направи, каза Маккърди, беше да се държи за знака си и да не мърда.

„Той свърши страхотна работа“, каза Маккърди. Той каза, че бившият президент е „очарователен“ и „много представителен“.

Когато Спрунг пристигна в Белия дом, за да седне с Мишел Обама, тя реши да остави боята си – „Не исках да оставя своя отпечатък“ – и вместо това снима и разговаря с кучетата на Обама, докато те лаеха. ливада.

READ  Древните европейци са имали непоносимост към лактозата, но са пиели мляко, установи проучване

Той обясни в интервю за Историческото дружество на Белия дом.

Спринг е по-нисък от Мишел Обама; Първоначалният й план да нарисува Първата дама изправена – както в официалните портрети на Жаклин Кенеди и Нанси Рейгън – се промени, когато осъзна, че гледа нея, а не на нейното ниво.

„Ще я позиционирам, за да й дам определено достойнство – но тя няма нужда от достойнство. Тя има толкова много достойнство, че реших да седна и да го направя“, каза Спрунг.

Тъй като Маккърди работи върху портрет на президента Обама, беше предизвикателство да се покрие изцяло проекта. Той не работеше с асистенти, но тези, които помагаха за отпечатването на снимки или влизаха в студиото му, се заклеха да пазят тайна.

Той не е имал допълнителни срещи с бившия президент. Вместо това, по време на 18-месечния процес на рисуване, обектът стана по-малко човек и повече проект.

„Те стават година, година и половина по-късно и това се превръща в обект по някакъв начин, като технически проблем. Не чувствам, че наистина ги опознавам, когато работя с тях върху платно ,“ той каза.

За Спрунг портретът на Майкъл Обама е най-дългото, което някога е работил върху картина: осем месеца.

„Работих върху това ден и нощ, казах й добро утро, пожелах й лека нощ“, каза тя. Най-трудният детайл, каза Спрунг, не е върху лицето, ръцете или друга част от тялото й, а в облеклото й.

Предизвикателството на Маккърди беше да създаде момент, „където няма време“.

„Няма преди, няма след. Моментът остава един и същ за дълго време, като камбана, която продължава да звъни. И това е начин да заключите зрителя в този момент“, каза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.