БИВОЛСКИ СНЯГ: Най-лошата историческа виелица ще удари западен Ню ЙоркCNN

Обилен снеговалеж Историческа буря връхлита части от западния щат Ню Йорк, която вече затвори движението по главните пътища, повали дървета, повреди имущество и заплаши да спре електрозахранването, тъй като температурите рязко падат.

„Снеговалежът ще създаде почти нулева видимост, ще направи пътуването невъзможно, ще увреди инфраструктурата и ще осакати силно засегнатите общности.“ Национална метеорологична служба каза четвъртък. „Изключително студен въздух ще придружава това събитие, със средни температури около 20 градуса през уикенда.“

Орчард Парк, домът на Бъфало Билс от NFL, вече беше получил три фута сняг до петък сутринта.

„Искам да бъда много ясен: това не е типичният снеговалеж в град Бъфало или региона“, каза кметът на Бъфало Байрън Браун в петък, тъй като се прогнозираше 4 до 5 фута сняг. „Това е снежна буря, която може да има опасни последици, ако хората не постъпят правилно.

Около 6 милиона души в петте щата на Големите езера от Мичиган до Ню Йорк са под предупреждения за сняг в петък, каза метеорологът на CNN Хейли Бринк. Според Националната метеорологична служба сняг с ефект на езеро ще продължи в наветрените райони на Големите езера до неделя.

В петък сутринта силен сняг падна край езерата Ери и езерото Онтарио, което доведе до нива на снеговалеж от 2 инча на час до и около Бъфало и Уотъртаун, Ню Йорк.

Регионът също така получава:

• Търговският трафик е затворен по някои пътища, въпреки че някои ограничения бяха заменени от предупреждения за пътуване в петък сутринта.

• Полетите са отменени на летище Бъфало, което вече е получило повече от фут сняг.

• НФЛ премести неделния мач на Билс срещу Кливланд Браунс в Детройт.

• Части от окръг Освего близо до езерото Онтарио получиха 2 фута сняг до четвъртък вечерта.

• Хамбург, на около 15 мили южно от Бъфало, имаше почти 34 инча до 8 сутринта

• Държавните училища в Бъфало са затворени в петък. Такива са и услугите на окръг Ери.

• Снеговалеж от 3 инча или повече на час, с възможни светкавици и пориви на вятъра за райони източно от езерата и езерото Онтарио.

Призовавайки жителите да бъдат предпазливи този уикенд, губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул описа бурята като „голям, голям“ снеговалеж, който може да бъде животозастрашаващ. Снежна буря от ноември 2014 г То взе 20 жертви в района на Бъфало.

Хочул обяви извънредно положение в 11 области.

„Това е супер силна буря“, каза Браун пред CNN. „В момента по-голямата част от града е в добро състояние – Южен Бъфало е най-силно засегнат. Очакваме други части на града да бъдат силно засегнати по-късно.

Кметът призова хората да „бъдат бдителни“ и да си останат вкъщи, а градът възстанови забраната за пътуване.

„Готови сме да дойдем“, каза Браун, като похвали държавните, окръжните и градските лидери за тяхното сътрудничество. „Имахме малко време да се подготвим и планираме за тази буря.“

Пожарникарите реагират на автомобилна катастрофа на I-290 в Снайдер, Ню Йорк в четвъртък.

От четвъртък следобед 130 мили от магистралата на щата Ню Йорк (междущатска магистрала 90) беше затворена за търговско движение в района на Рочестър и Бъфало до границата с Пенсилвания, каза офисът на Хочул. Други големи междущатски магистрали, включително 90, 290 и 990, също бяха затворени.

Освен това властите в окръг Ери в Ню Йорк – който включва Бъфало – обявиха извънредно положение и наложиха забрана за шофиране от четвъртък вечерта.

„(Бурята) снегът с ефект на езеро е много тежък и може да причини падащи клони на дървета и щети на превозни средства, собственост или електропроводи. Внимавайте къде паркирате и внимавайте за обкръжението си, когато сте навън“, каза окръг Ери. Служители написаха онлайн.

Очаква се най-интензивният сняг на бурята да удари района на Бъфало, където може да се натрупат повече от 4 фута, което го прави най-лошата прогноза за повече от 20 години. Най-големият тридневен снеговалеж в града беше 56,1 инча, който се случи през декември 2001 г., каза метеорологът на CNN Брандън Милър.

Всъщност, предвид скоростта на снеговалежа, Бъфало може да види сняг за един месец само за няколко часа. Това може да направи месеца най-снежният ноември от 2000 г., когато общо 45,6 инча паднаха в града за целия месец, добави Милър.

Жителите на Уилямстаун в окръг Освего, близо до езерото Онтарио, вече видяха 24 инча сняг от четвъртък вечерта. Според Метеорологична служба. В съседния окръг Онейда на някои места имаше 14 инча сняг за 24 часа преди четвъртък вечерта. Метеорологична служба.

Превозни средства се движат през снега в Бъфало, Ню Йорк.

Само петък може да донесе повече от 2 фута сняг, казва Милър, което го прави един от първите три заснежени дни в Бъфало.

„Силният сняг от езерото от езерото Ери със скорост на снеговалеж от 2-3″ на час ще продължи да води до много грубо пътуване тази вечер източно от района на метрото Бъфало в Батавия и през езерото Онтарио в окръг Осуего“, Националната метеорологична служба в Бъфало каза. каза четвъртък нощта

„Очакват се още 2-3 фута сняг на езерата Ери и Онтарио, докато 8-12“ ще падне на вятъра от другите 3 езера в неделя сутринта“, се добавя в петък.

Сняг с ефект на езеро се появява, когато над сравнително топло езеро се развият много студени, ветровити условия – което означава, че езерото може да е 40 градуса, а вятърът е нула градуса, обясни Милър. Температурният сблъсък създава нестабилност, което позволява появата на по-екстремно зимно време.

Други райони, засегнати от бурята, включват части от Горния полуостров и западния Долен полуостров на Мичиган, където силните ветрове и обилният сняг ще доведат до нулева видимост и небезопасни условия за пътуване.

READ  Lakers срещу Warriors - NBA Game Recap - 18 октомври 2022 г

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.