Белият дом предупреждава, че вълната от коронавирус може да засегне 100 милиона тази есен и зима

Прогнозата за 100 милиона потенциални инфекции се изчислява въз основа на набор от проби на открито, наблюдавани отблизо от ръководството, и включва както есента, така и зимата, каза висш изпълнителен директор пред CNN. Длъжностните лица твърдят, че оценката се основава на основното предположение, че не са предприети допълнителни доказателства или допълнителни мерки за смекчаване, включително ново финансиране от правителството-19 или драматични нови вариации от Конгреса.

Белият дом споделя тези оценки, тъй като властите подновяват стремежа си да одобрят допълнително финансиране за Конгреса за борба с вируса, а броят на смъртните случаи от коронавирус в страната се доближава до 1 милион. Длъжностни лица казват, че Белият дом ще запомни момента, в който Съединените щати надминаха 1 милион смъртни случая от Covit-19.

Администрацията на Байдън предупреждава от седмици, че е необходимо допълнително финансиране, за да се преследва реакцията на Федералното правителство-19, която се стреми да премахне много ограничения във времето на епидемията и да се върне към „нормалността“.

Оценката от 100 милиона беше съобщена за първи път Вашингтон пост.
CNN съобщи Администрацията на Байдън през март поиска 22,5 милиарда долара в средства за подпомагане на Covit-19 в огромен правителствен пакет за финансиране, но беше премахнат от законопроекта. Това искане включва тестване, лечение, начини на лечение и финансиране за предотвратяване на бъдещи огнища. Преговарящите успяха да постигнат споразумение за пакет от 10 милиарда долара, но Конгресът напусна Вашингтон през април, без да приеме двупартийния законопроект на фона на различията относно имиграционната политика на глава 42 – епидемично правило, което ще позволи незабавно връщане на имигрантите. На собствените им страни, позовавайки се на извънредни ситуации в общественото здравеопазване.

Длъжностните лица твърдят, че без ново финансиране Съединените щати няма да са готови за бъдещи вълни.

READ  Клиентите на Wendy се разболяват, CDC разследва епидемия от E.coli в четири щата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.