Балотаж на избори в Джорджия отново може да определи съдбата на Сената на САЩ

ВАШИНГТОН, 9 ноември – Контролът върху Сената на САЩ отново може да бъде решен в Джорджия, само седмици след деня на изборите, с напрегната надпревара между действащия демократ Рафаел Уорнък и републиканския претендент Хершел Уокър на 6 декември.

С повече от 99% от преброените гласове Уорнък водеше срещу Уокър, бивша футболна звезда, наставляван от бившия президент Доналд Тръмп. Но според данни на Edison Research Warnock все още не е достигнал границата от 50%.

„Въпреки че служителите на окръга все още извършват обширна работа по преброяването на гласовете, смятаме, че е безопасно да кажем, че Джорджия ще има балотаж на избори за Сената на САЩ на 6 декември“, каза Гейб Стърлинг, главен оперативен директор на държавния секретар на Джорджия. Държавата каза в публикация в Twitter в сряда.

Третият кандидат, либертарианецът Чейс Оливър, получи 2% от гласовете.

Уорнок, пастор на баптистката църква Ebenezer, църква в Атланта, ръководена от лидера за граждански права Мартин Лутър Кинг-младши, спечели мястото си на балотажа през януари 2021 г.

Това е едно от двете места в Сената, които могат да бъдат сграбчени в преди това надеждно републикански щат. В политически сътресения и двамата демократи спечелиха състезанията си, давайки на партията си свръхмнозинство в камарата.

Тези състезания бяха най-скъпите избори за Конгрес по това време, като специалните избори между Уорнък и републиканския му опонент, бизнесмена Кели Льофлър, донесоха близо 363 милиона долара. Според Отключете тайни.

READ  2022 MLB Field of Dreams Резултат от играта: Дрю Смайли Пауър Къбс победи Редс с 4-2 в Айова Корнфийлд

Досега кампанията на Уорнък е похарчила 135,8 милиона долара, докато кампанията на Уокър е похарчила 32,4 милиона долара, според данни на Федералната избирателна комисия. Милиони разходи в чужбина се очаква да наводнят щата.

Докладът на Махини Прайс; Редактиране от Скот Малоун, Чису Номияма и Джонатан Отис

Нашите стандарти: Принципи на Thomson Reuters Trust.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.