Байдън при маймунски грип: „Всички“ трябва да се тревожат за разпространението

Заместител, когато се зареждат действията на статията

Президентът Байдън каза в неделя, че Съединените щати проучват какви ваксини са налични, за да предпазят хората от маймунски грип, добавяйки, че „всички“ трябва да бъдат загрижени, тъй като случаите продължават да се разпространяват по света и че някои страни увеличават своите резерви за лечение.

„Работим усилено, за да разберем какво правим, каква ваксина за това, ако има такава, може да бъде налична“, каза Байдън от Южна Корея. Официално посещение.

каза Байдън Наскоро разпространена инфекция с маймуни – Признат от Световната здравна организация в поне 12 страни с относително рядко заболяване Местни – Може да е „резултат“, ако продължи.

Здравните съветници „все още не са ми казали степента на експозиция, но това е нещо, за което всеки трябва да се тревожи“, каза Байдън. „Това е притеснение. Ако се разпространи, това ще има своите последствия.“

Джак Съливан, съветникът по националната сигурност на САЩ, каза, че в Съединените щати има ваксини за лечение на маймунски грип и че съдебните дела на Питън са били обяснени у дома и в чужбина. Съливан каза пред репортери в неделя в Air Force One след заминаването си от Южна Корея: „Той беше информиран за това много редовно.

Учените бързат да разберат какво причинява инфекциите и как реагират. СЗО получи Доклади Има 92 потвърдени случая в една лаборатория и 28 предполагаеми случая в девет държави в Съединените щати, Канада, Австралия и Европа. Две държави, които не са в списъка на СЗО – Израел И Швейцария – Първите им потвърдени случаи бяха съобщени в събота.

READ  Защо Джони Айв остави Apple на „счетоводители“

Проучванията показват, че ваксината срещу морбили е поне 85 процента ефективна срещу маймунска шарка и според Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ, Съединените щати са лицензирали две ваксини за предотвратяване на морбили, една специално за маймунската кутия.

Какъв е редкият вирус, потвърден в момента в Съединените щати и Европа?

Все още необяснимото разпространение на инфекциозен вирус предизвика тревога в научната общност. Коронавирус Епидемия – но някои експерти отбелязват, че двете са различни. Маймунската шарка е по-малко разпространена сред хората и има ефективни варианти за ваксинация срещу болестта.

„Това е много добре. Знаем за този вирус от десетилетия“, каза Ашиш Джа, координатор за реакция на вируса на Корона в Белия дом, пред ABC News тази седмица.

„Разбираме, че това е вирус. Имаме ваксини срещу него. Имаме лечения срещу него… не е толкова заразен като правителството. Така че се надявам да можем да го държим в ръцете си.

В този момент общият риск за обществеността, причинен от кутията с маймуни, се счита за „много, много нисък“, каза Том Ингълсби, директор на Центъра за здравна сигурност на Джон Хопкинс. По-рано каза пред The ​​Washington Post.

В здравните служители на Масачузетс и Ню Йорк е диагностицирана инфекция с маймуна Казах Двама пациенти бяха прегледани в петък като част от разследване на предполагаеми случаи на маймунски грип в щата. Един пациент е дал положителна проба за вируса на ортобокс, който е семейство вируси, принадлежащи към маймунската кутия, и е имал заболяване, подобно на маймунското поле“, казаха държавни служители.

Джа каза, че няма да се изненада да види още няколко случая през следващите дни.

READ  Университетът Йешива спря всички дейности на студентски клуб дни след като Върховният съд отказа да блокира заповед, изискваща училището да признае ЛГБТК клуб.

CDC призовава лекарите да внимават за маймунски грип, тъй като случаите продължават да се увеличават в световен мащаб

В сряда базираната в Копенхаген компания Bavarian Nordic разработи лицензирана ваксина срещу морбили за употреба срещу маймунски грип в Съединените щати, твърдейки, че правителството на САЩ е използвало своите предпочитания по договор за доставка на замразено-сушена версия на JYNNEOS. Фактурира се за подготовка На.

Bavarian Nordic каза, че гамата от нови дози от дълготрайната ваксина е на стойност 119 милиона долара. Съобщение за новини. Съгласно споразумението си с компанията, Органът за напреднали биомедицински изследвания и развитие на САЩ ще може да използва опции на стойност около 180 милиона долара за приблизително 13 милиона долара дози за замразяване в бъдеще.

Говорител на здравни и човешки услуги Каза на Axios Покупката не е директен отговор на инфекции, но споменатите лекарства могат да се използват за лечение на маймунската кутия.

Отделно баварската скандинавска Казах Тя „влезе в споразумение с непубликувана европейска страна да предостави своята ваксина IMVANEX® срещу морбили в отговор на нови случаи на маймунска шарка, развиващи се през май 2022 г. ИмванексВаксината Jynneos е известна в Европа и е лицензирана само за лечение на морбили, но не е била използвана.“Етикет„При предишни случаи на шарка на маймуни.

Най-малко две европейски държави участват в натрупването на ваксини. Британският здравен министър Саджид Джавед Уверен Обединеното кралство – СЗО казва, че са съобщени 21 до 30 случая на маймунска шарка – „се е сдобила с допълнителни дози ефективни ваксини срещу маймунски грип“.

Междувременно Испания се готви да закупи хиляди допълнителни дози от ваксината Imvanex, пише испанският вестник El Pais. Съобщено. Испания също има тенденция да купува повече антивирусно лечение за маймунски грип DecovirimatСпоред вестника.

READ  NFL предсезонна седмица 1 резултати, акценти, актуализации, график: Сам Хауъл използва ръка и крак за Chiefs

Ким съобщи от Токио. Мерил Корнфийлд, Хана Ноулс, Тимъти Бела, Линдзи Бевър и Каролин Ю. Джонсън допринесоха за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.