Байдън обявява изпълнителни действия за справяне с изменението на климата

ВАШИНГТОН — Президентът Джо Байдън обяви в сряда скромни стъпки за справяне с изменението на климата, тъй като неговата законодателна програма за борба с кризата срещна отпор в Конгреса.

Тези ходове идват, тъй като изглежда малко вероятно законодателите да предприемат действия по изменението на климата.

Сен. Джо Манчин, DW. Миналата седмица Вирджиния отхвърли плана на демократите за борба с изменението на климата и повишаване на данъците на богатите американци и корпорации чрез предстоящ пакет за вътрешна политика. Байдън се нуждае от подкрепата на всички 50 сенатори демократи, за да използва законодателна маневра, за да попречи на републиканците да блокират пакета.

Последния

  • Прекратяване на известието: Байдън обяви Действията на новата му администрация дойдоха по време на посещение в Съмърсет, бивша въглищна електроцентрала в Масачузетс, която се превръща в производствен център за кабели в подкрепа на офшорната вятърна индустрия на щата.
  • Борба с топлината: Планът на Байдън включва 2,3 милиарда долара за програми, които да помогнат на общностите да се справят с горещи вълни, наводнения, горски пожари и други екстремни климатични явления. Програмата дава приоритет на обслужването на исторически необлагодетелствани общности.
  • Сметки за енергия: Байдън Разширява Програмата за енергийна помощ за дома с ниски доходи, за да даде на щатите повече възможности за това как да изразходват федерални средства, за да поддържат спокойствието на хората с ниски доходи. · Изложените на най-голям риск от нарастващите последици от изменението на климата са чернокожите, латиноамериканските общности, индианците и азиатските американци, които са непропорционално разположени близо до източници на замърсяване или които нямат средства да се защитят и да получат достъп до здравни грижи, според проучване от 2021 г. .
  • Вятърна енергия: В последния ход на администрацията за разширяване на офшорната вятърна енергия, Министерството на вътрешните работи предлага зони за вятърни турбини в Мексиканския залив. Байдън също иска отделът да продължи напред с развитието на вятърната енергия край бреговете на Флорида, Джорджия, Южна Каролина и Северна Каролина.
READ  Конгресът казва, че командирите на Вашингтон Дон Снайдер може да са участвали в незаконно финансово поведение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.