Байдън е домакин на срещата на върха в САЩ: съобщения на живо

дълг…Луис Антонио Рохас за The New York Times

Лос Анджелис – администрацията на Байдън се втурна да избегне неудобството да бъде игнорирана от ключови лидери преди срещата на върха в САЩ – отхвърли разкритията си.

Служители на САЩ водят преговори с мексиканското правителство от седмици, опитвайки се да намерят начин да примамят президента Андрес Мануел Лэпез Обрадор на среща в Лос Анджелис. Вицепрезидентът Камала Харис призова президента на Хондурас да дойде. Най-добри помощници бяха изпратени да се опитат да убедят лидерите на Салвадор и Гватемала.

Нищо не проработи. Държавните ръководители и от четирите страни отказаха да присъстват на срещата, която беше отменена в опит да се насърчи единството и общата цел в Западното полукълбо. Един крак до Питан.

Президентът на Салвадор Наиб Букеле, външният министър Антъни Дж. Той дори няма да общува с Блинген по телефона, според четирима души, които нямат правомощията да говорят публично.

Отсъствието постави под съмнение годността на срещата на върха да покаже сътрудничество между съседните страни, но вместо това излъчи силно разделенията в региона, които са готови да свалят лидерството на САЩ.

„Това показва дълбоките разделения на континента“, каза Марта Барсена, бивш посланик на Мексико в Съединените щати. Лидерите, които решиха да не присъстват, г-жа. Барсена каза: „Те оспорват американското влияние, защото американското влияние намалява на континента“.

Байдън каза, че администрацията може да постигне много без президенти на масата, като външните министри са изпратени да ги заменят с възможността да подписват споразумения.

READ  Алберт Пухолс хоумран №. Вкара 700

„Съединените щати са много мощна сила в мотивирането на действията на полукълбото за посрещане на ключовите предизвикателства, пред които са изправени хората на Съединените щати“, каза говорителят на Белия дом Карън Жан-Пиер в понеделник.

Въпреки това, въпреки че програмите на региона се игнорират по различни причини, всички те изглежда изразяват недоволството си от начина, по който администрацията упражнява властта.

Той каза, че няма да присъства, докато администрацията не покани Куба, Венецуела и Никарагуа. Лопес Обрадор телеграфира от няколко седмици. Левият президент на Хондурас Ксиомара Кастро заяви, че ще се поклони, ако групата му включва тези страни.

Г-н, който ги изгони от върха. Лопес Обрадор каза: „Продължаване на старата политика, намеса, неуважение към нациите и техния народ“.

Лидерите на Гватемала и Салвадор бяха по-загрижени за добрите си отношения със Съединените щати, отколкото за списъка с гости.

След встъпването си в длъжност администрацията на Байдън продължи да се бори с корупцията в двете страни, включително висши служители и Се обажда Възприети усилия Да отслаби демократичните институции от две централноамерикански правителства.

Президентът на Гватемала Алехандро Чиамате заяви, че няма да присъства на срещата на върха след ден. — каза г-н Блинген Изборът за главен прокурор на неговото правителство беше белязан от „значителна корупция“.

„Изпратих съобщение, че няма да отида“, каза г-н. Чиамате каза: „Докато аз съм президент, тази страна ще бъде уважавана и нейният суверенитет ще бъде уважаван“.

Г-н. Бюгел не разкри мотивите си, но запознати с идеята на президента на Салвадор казват, че той не е видял ръкостискането и фотографията, когато диалогът между двете страни се разпадна толкова фундаментално.

READ  На полувремето Арканзас води No1 Гонзага

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.