Байдън: Г-7 ще забрани вноса на руско злато, за да окаже натиск върху Путин заради Украйна

Заместител, когато се зареждат действията на статията

TELFS, Австрия – Президентът Байдън и няколко негови колеги от блока от седем държави обявиха в неделя, че Русия ще забрани нов внос на злато – и изглежда се движи към консенсус относно тавана на цената на руския газ.Допълнително изолирайте страната от финансовите пазари и накажете президента Владимир Путин за инвазията в Украйна.

Ембаргото върху вноса на злато, което носи глоба от десетки милиарди долари, изглежда беше основната нова икономическа бариера, насочена към излизане на Русия от срещата на върха. Представители на изпълнителната власт отказаха да коментират дали ще бъдат предприети други наказателни мерки.

„САЩ наложиха безпрецедентни разходи на Путин, за да му откажат приходите, необходими за финансиране на войната му срещу Украйна“, каза Байдън. Туитира това В неделя сутринта той отбеляза, че златото е „основен износ за Русия, който печели милиарди долари“.

Байдън и други лидери на индустриализираните нации започнаха срещите си Дебатите за падането, причинено от войната в Украйна в Южна Германия в неделя, са насрочени за доминираща среща на върха.

Пристигайки късно в събота вечерта, Байдън присъства на литургия с духовник от американската армия, преди да започне деня си с двустранна среща с германския канцлер Олаф Скоулс, за да обсъдят войната.

Двамата лидери поговориха малко, защото Байдън, който беше сниман от Алпите, се закача, че ще кара много ски, но не го е правил от известно време. „Красиво е“, отбеляза той.

След това разговорът ескалира, като Байдън благодари на Шлц за неговата решителност и способност да поддържа съюза единен. „Това е много важно. Защото от самото начало Путин смяташе, че по някакъв начин НАТО и системата на Г-7 ще се разделят“, каза Байдън. „Но ние не го правим, няма да отидем.“

Следобед лидерите на срещата обявиха нов глобален план за инвестиции в инфраструктура, насочен към набиране на 600 милиарда долара публични и частни инвестиции до 2027 г. Целта на разходите – с обещание от 200 милиарда щатски долара – ще се насочи към здравеопазване, комуникации и подобрение. Енергийна инфраструктура в страните с ниски и средни доходи. Той има за цел да помогне на Китай, който инвестира сериозно в Африка и Азия чрез инициативата си „Един пояс, един път“, да изпълни амбициозните си разходи в световен мащаб.

READ  Звездата Бетелгейзе имаше безпрецедентна масивна експлозия

„Нашите страни и нашият свят стоят в реална точка на проникване в историята“, каза Байдън.

Някои от първоначалните проекти, изтъкнати от ръководителите на Байдън, включват план за 2 милиарда долара за изграждане на проект за соларен панел в Южна Ангола; Развитие на телекомуникационни кабели, свързващи Сингапур с Франция през Египетския рог и Африка, разширяване на високоскоростния интернет достъп; И създава голямо съоръжение за производство на мулти-ваксини в Сенегал.

Денят включва и препратки към разногласия между някои висши лидери, включително френския президент Еманюел Макрон и британския премиер Борис Джонсън.

В изявление се казва Даунинг стрийт Джонсън „натисна“ Макрон „Всеки опит за разрешаване [Ukraine] Сега конфликтът ще доведе само до трайна нестабилност и ще позволи на Путин постоянно да манипулира както суверенните нации, така и международните пазари.

Коментарите дойдоха като критика към изказванията на Макрон в средата на юни, че украинският президент Владимир Желенски и неговите служители понякога трябва да преговарят с Русия. Преди Макрон, Шолц и други европейски лидери да заминат за украинската столица Киев, тези коментари предизвикаха опасения сред украинските служители, че Франция и Германия могат да настояват за преговори с Русия, докато войната ескалира.

Съобщава се, че през първите 100 дни на войната Русия е спечелила близо 100 милиарда долара от износ на гориво

Френските официални лица отхвърлиха тези опасения, като дадоха да се разбере, че Украйна трябва да реши кога ще дойде времето за преговори. В неделя говорителят на френския президент Макрон и Джонсън проведоха дебат за Украйна, в който президентът категорично потвърди ангажимента си да подкрепи Украйна.

Франция предостави или обеща почти една четвърт от съществуващите си артилерийски системи „Цезар“ на Украйна, а Франция стана ранен шампион на ембаргото на ЕС върху руския петрол, тъй като страната не разчита малко на изкопаеми горива.

READ  Изборите се провеждат във вторник в Южна Каролина, Невада и много други

Но и Макрон, и Скоулс са разговаряли с Путин многократно по телефона след инвазията, което предизвика особени критики в Източна Европа.

Съединените щати настояват за споразумение за ограничаване на цената на вноса на петрол от Русия, в ущърб на способността на Москва да финансира войната. Лидерите на Г-7 се движат към консенсус относно ценовия диапазон, като един човек, запознат с неделните разговори, говори анонимно, за да обсъди частни разговори.

Целта е едновременно да се ограничи сумата, която страните плащат за руски петрол, с надеждата, че това ще повлияе на способността на Москва да финансира войната в опит да намали инфлацията на горивната помпа. Тъй като на Москва се плащаха все по-ниски и по-високи заплати, цените на петрола скочиха, захапвайки някои от усилията на страни, различни от руската мощ.

За да насърчат други страни да участват, лидерите обсъдиха начини да затруднят застраховането или доставката на руски петрол, който не отговаря на ценовия диапазон.

По време на срещата в неделя Макрон подчерта, че таванът на цената трябва да включва газ. Смята се, че е лесно да се въведат ограничения на цените на руския природен газ, който тече по тръбопроводи към Европа, тъй като инфраструктурата не може да го продаде никъде другаде.

Шолц предупреждава, че ограничението за цената на петрола ще бъде ефективно само ако всички купувачи са на борда. „Въпросите, които трябва да бъдат решени, не са тривиални въпроси“, каза германски служител. — Но ние сме на път да намерим сделка.

Италианският премиер Марио Траги изрази загриженост относно политическото въздействие на покачващите се цени.

„Поставянето на таван на цената на изкопаемите горива, внесени от Русия, има геополитическа, икономическа и социална цел“, каза Драги. „Трябва да намалим сумата, която даваме на Русия. Трябва да премахнем една от основните причини за инфлацията.

Байдън се стреми да увеличи драстично помощта за Украйна

По време на фонова конференция с репортери преди срещата на върха, ходът на изпълнителните служители за забрана на вноса на злато беше важна демонстрация, че най-големите икономики в света са готови да накажат Русия, един от най-големите износителки на злато в света. Според ръководителите официалното съобщение ще дойде във вторник, а Министерството на финансите на САЩ ще вземе официално решение да забрани нов внос на злато.

READ  Supreme Court Row срещу Wade: Актуализации на живо

„Съединените щати мобилизираха света да наложат бързи и значителни икономически разходи, като отказаха на Путин приходите, необходими за финансиране на войната му“, каза един от официалните лица, като се позова на анонимността според основните правила за конференцията.

Служителят посочи допълнителни мерки, които могат да бъдат предприети за по-нататъшна изолация на Русия, но предложи те да не дойдат веднага като част от срещата на върха, а през следващите седмици.

„Това е ключова алтернатива на Русия по отношение на голям износ, основен източник на приходи и способност за извършване на транзакции в глобалната финансова система“, каза служителят. „Този ​​ход прекъсва тази способност и е постоянен пример за колективните действия на Г-7, които ще продължат да изолират Русия и да я отделят от световната икономика“.

Служителят каза, че една от целите на Съединените щати и техните международни партньори е да попречат на Русия да намери начин да заобиколи предишните санкции и да избегне ембаргото върху вноса. Длъжностни лица казват, че техният ход за забрана на вноса на злато е знак, че Русия е отрязала други пътища за достъп до световните финансови пазари.

Например руската олигархия се стреми да купува злато като начин да избегне финансовото въздействие на западните санкции, а лидерите на Г-7 вярват, че това ще изпрати още един сигнал до най-важните съюзници на Путин.

„Мерките, които обявихме днес, ще атакуват директно руските олигарси и ще ударят сърцето на военната машина на Путин“, каза Джонсън като част от собственото си съобщение за забраната за внос на злато.

„Трябва да гладуваме администрацията на Путин“, каза той. „Англия и нашите съюзници го правят.“

Ашли Паркър от Делфи, Австрия и Анабел Тимчид в Лондон допринесоха за доклада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.