Арестуван е сериен убиец от Стоктън, „убийствен поход“

Заподозрян сериен убиец беше арестуван в събота в калифорнийския град Стоктън и полицията каза, че вярва, че той е бил на „лов“, когато е бил заловен.

„Уверени сме, че сме спрели още едно убийство“, каза началникът на полицията в Стоктън Стенли Макфадън на пресконференция в събота.

43-годишният Уесли Браунли беше арестуван във връзка с шест непредизвикани убийства на мъже на възраст от 21 до 54 години през последните няколко месеца. Той беше обвинен в убийство в събота.

Полицията каза, че екипи за наблюдение са проследили Браунли, докато е шофирал и са го спрели в района на Village Green Drive и Winslow Avenue около 2 часа сутринта в събота.

43-годишният Уесли Браунли беше арестуван в събота, 15 октомври 2022 г., и обвинен в убийство. Властите смятат, че той е свързан с поредица от убийства в Стоктън, Калифорния.

Полицейско управление в Стоктън

„Нашият екип за наблюдение проследи този човек, докато шофираше. Разгледахме моделите му и установихме рано тази сутрин; той беше на убиване. Беше на лов“, каза Макфадън.

Макфадън добави: „Докато полицаите се свързаха с него, той носеше черни дрехи и маска около врата си. Беше въоръжен с огнестрелно оръжие, когато беше задържан.“

Браун ще бъде изправен пред съда във вторник и може да бъде изправен пред още обвинения, каза полицията.

Съдебната медицинска служба на окръг Сан Хоакин идентифицира жертвите. Пол Яо, 35, убит на 8 юли; Салвадор Дебудей-младши, 43, почина на 11 август. Джонатан Ернандес Родригес, 21, убит на 30 август; Хуан Круз, 52, почина на 21 септември; и Лорънс Лопес старши, 54, убит на 27 септември.

READ  Избори за колежански футбол, график: Прогнози срещу разпространението, коефициенти за първите 25 мача през седмица 12

Властите казаха, че мъжете са били сами, когато са били простреляни. Всички тези убийства са извършени през нощта или рано сутринта, каза полицията.

Полицията каза по-рано този месец, че друга стрелба по 46-годишна чернокожа жена в 3:20 сутринта на 16 април 2021 г. на Парк Стрийт и Юниън Стрийт в Стоктън е свързана с разследването. Жената е оцеляла при стрелбата невредима, казаха те.

Полицията каза, че мотивът за убийството не е известен, но може да е било умишлено.

Марк Озбърн и Емили Шапиро от ABC News допринесоха за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.