Апелативният съд в Ню Йорк постанови, че Тръмп, Иванка и Дон-младши трябва да се явят

В разпореждане от четири страници по-долната инстанция установи, че „правилно е отхвърлила аргументите на жалбоподателите, че сапоните, издадени от OAG, трябва да бъдат отменени“.

Апелативният съд заяви, че паралелното наказателно разследване от окръжната прокуратура на Манхатън не е попречило на главния прокурор на демократите в Ню Йорк Летидия Джеймс да продължи гражданското си разследване, включително свидетелските показания.

„Наличието на наказателно разследване не пречи на гражданското лице да открие релевантните факти, при които дадена страна може да упражни привилегията на самоугаждане“, пише съдът. Съдиите също така отхвърлиха твърденията на Тръмп, че са били преследвани заради политическата принадлежност на Тръмп. Джеймс офис Той защити Тръмп, Иванка Тръмп и Доналд Тръмп-младши. За показания миналата година.

Алън Футурфас, адвокат на Тръмп-младши и Иванка Тръмп, каза, че те „обмислят резултата“.

Адвокатът на Тръмп Роналд Фишети не коментира незабавно. Другият адвокат на Тръмп, Алина Хуба, не можа да бъде намерен веднага. Решението на Тръмп може да бъде допълнително обжалвано.

Решението е неуспех за Тръмп, който се опита да избегне показания на изслушването на главния прокурор. През януари офисът на Джеймс заяви, че е намерил „значителни“ доказателства, че организацията на Тръмп е използвала подвеждащи или подвеждащи оценки на активите във финансовите си отчети, за да получи заеми, застраховки и данъчни облекчения. Адвокатите на офиса на Джеймс по-рано заявиха, че разследването е приключило и че гражданските действия могат да продължат. Те са насрочени за интервю Рона Гроф, дългогодишната помощничка на Тръмп Следващата седмица. Той служи като вратар на Тръмп в продължение на десетилетия до април 2021 г.

Решението идва две седмици след като апелативният състав повдигна съмнения по време на устни спорове относно спора за депозита. По време на процеса съдия Роландо Акоста поиска правото на адвоката на Тръмп да се въздържа от отговор на въпроси относно тяхната пета поправка: „Какво ви пречи да я задействате? Защо трябва да се намесваме в този случай или да ограничаваме пълномощното?“

READ  Янките придобиха Андрю Бенинтенди от Роялс

Семейство Тръмп твърдят, че Джеймс Гранд се опитва да завърши процеса на съдебни заседатели, където свидетелите са освободени от транзакция за техните показания в Ню Йорк. Съдията от долната инстанция отхвърли този аргумент, като каза, че могат да покажат пето дело, а апелативният съд прие присъдата.

Не е ясно дали Тръмп ще отговори на конкретни въпроси, когато бъде свален. По гражданско дело арбитражният съд може да състави „неблагоприятна презумпция“ и да я проведе срещу лица, които не отговарят на въпросите.

Преди това Ерик Тръмп беше уволнен от прокуратурата на Ню Йорк и отказа да отговаря на въпроси, като наблегна на своята Пета поправка повече от 500 пъти срещу самозапалването.

В четвъртък Джеймс похвали решението на Апелативния съд.

„Съдът отново се произнесе в наша полза и разпореди на Доналд Тръмп, Доналд Тръмп-младши и Иванка Тръмп да се явят в офиса ми, за да свидетелстват под клетва. Нашият процес ще продължи безпрепятствено, защото никой не е извън закона“, туитира Джеймс. В отговор на присъдата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.