Алекс Джоунс е предупреден от съдия, тъй като процесът за клевета срещу Санди Хук излиза извън релсите

Предупреждението от разочарования съдия Барбара Белис дойде по време на изслушване, което ще определи колко Джоунс трябва да плати на семействата на жертвите на стрелбата в началното училище Санди Хук за лъжа за клането.

Кристофър Мат, адвокат семействаКрайнодясната медийна личност постави под съмнение фалшивото му твърдение, че стрелбата от 2012 г., при която загинаха 26 души, е била „измама“, което накара Джоунс да избухне.

Джоунс обвини Матей, че е нечестен и каза, че е виновен за „преследването на линейка“, преди да започне седяща демонстрация в съда за „либералите“.

Белис, който преди това предупреди, че някои от изблиците на Джоунс нарушават съдебните правила, напомни на основателя на Infowars, че той е в „съд“ и трябва да следва инструкциите му.

„Това очевидно не е вашето шоу и трябва да уважавате процеса“, каза Белис на Джоунс. „Трябва да спазваш правилата, независимо дали ти харесва или не.“

Белис инструктира адвоката да гарантира, че и двете страни се държат правилно.

Белис предупреди, че всеки, който наруши съдебните правила занапред, ще бъде изправен пред съдебно производство за неуважение към съда, което той настоява, че иска да избегне.

Шокиращият епизод включва един ден свидетелски показания от Джоунс, който никога преди не се е появявал в процес за клевета в Кънектикът. Изслушването идва месец след като съдебните заседатели в Тексас наредиха на родителя на Infowars Джоунс и неговата компания Free Speech Systems да платят на двамата родители близо 50 милиона долара.

След стрелбата в началното училище Санди Хук, Джоунс необосновано каза на публиката си, че инцидентът е инсцениран. Той призна за стрелбата, но едва след като му бяха повдигнати обвинения. В клетвена декларация от 2019 г. той каза, че „форма на психично заболяване“ го е накарала да направи неверните изявления.

READ  Самолетът се разби в електропровод в окръг Монтгомъри, Мериленд.

Белис издаде задочна присъда срещу основателя на Infowars през ноември 2021 г. за неизпълнение на съдебни разпореждания, докато Джоунс беше съден от осем други семейства Санди Хук по делото Кънектикът.

В съда в четвъртък Джоунс се опита да се представи като жертва на сложен заговор на „дълбоката държава“ срещу него, противопоставяйки се на предишната си необуздана реторика, атакуваща съдебната система по време на свидетелските му показания.

Матео нарече Джоунс „съд на кенгуру“ и принуди Джоунс да признае пред журито, че съдията е „тиранин“.

Матеи също така се обърна към това как Джоунс се тревожи, когато се правят неверни изявления срещу него, отбелязвайки, че основателят на InfoWars е предприел съдебни действия в миналото, когато се е чувствал оклеветен.

Адвокатът твърди пред съдебните заседатели, че лъжите, казани от Джоунс за семействата на жертвите на Санди Хук, са били по-вредни от коментара, който е притеснил Джоунс и е подтикнал съдебните му действия.

Матеи, който твърди по време на процеса, че Джоунс е прокарал лъжата за Санди Хук с цел печалба, също се съмнява дали Джоунс е използвал изпитанието като маркетингов трик, за да продава продукти на своята лоялна фен база.

Тъй като съдията вече е постановил, че Джоунс е отговорен, журито взема решение за размера на обезщетението, което да присъди на ищците. Въпреки че семействата не уточниха сумата в долари, миналата седмица адвокат на семействата помоли съдебните заседатели да „изпратят съобщение“ до обществеността за решението си.

Ищците в трите съдебни дела в Кънектикът срещу Джоунс, включително членове на семействата на осем ученици и членове на персонала и агент на ФБР, който се отзова на местопроизшествието, бяха информирани за процеса, който започна по-рано този месец.

READ  Китай разширява военните учения, увеличава заплахите срещу Тайван

Адвокатът на Джоунс, Норман Батис, твърди, че претенциите на ищците от Sandy Hook са „преувеличени“. Батис каза, че семействата Санди Хук са „станали партизани“ и защитата ще спори, „тъй като те искат да запазят мълчание, вредата е преувеличена“. [Jones] По политически причини“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.