Алабама: Очаква се силни ветрове, градушки и прогнози за урагани да причинят тежки бури в югоизточната част, причинявайки наранявания и щети.

В окръг Ескомбия, Алабама, недалеч от брега на Персийския залив, шестима души от парк за мобилни къщи са били хоспитализирани за наранявания, получени по време на възможен ураган, каза говорителка на офиса на шерифа на окръг Ескомбия пред CNN.

Говорител каза, че петима души от парка за мобилни къщи са били откарани в болницата с линейка, а друг пристигнал сам в болницата.

Девет мобилни къщи бяха повредени, когато бурята удари около 9 часа сутринта, на около 50 мили северно от Пенсакола, Флорида. Шерифът на окръг Ескамбия Хийт каза Джаксън. Той каза, че Националната метеорологична служба изпраща екип, който да прецени дали щетите са причинени от ураган или директен вятър.

Същите бури преминаха през Джорджия в петък следобед и се преместиха в Каролина.

Рискът от тежко време се простира от долината на Охайо до Флорида, с градушки с голям диаметър, урагани и урагани до 70 мили в час. Близо 45 милиона души са на пътя на бурята, докато се движи на изток.

Прогнозата на Центъра за прогнози за бури (SPC) гласи, че „условията са оптимални за ураган“ и че ако бурята е правилно подредена, „възможен е дълъг, силен ураган“.

Възможна е „силна градушка“.

Очаква се ураганите да продължат на изток в петък, до Колумб, Охайо, Уилмингтън, Северна Каролина и южно от Флорида Пунхунд.

Възможността за силни гръмотевични бури може да засегне и части от Синсинати, Охайо и Луисвил, Кентъки, където са възможни разрушителни ветрове и силна градушка.

READ  Лидерът на шведските демократи иска партията да премине към членство в НАТО, ако Финландия кандидатства за присъединяване към коалиция

„Големи щети от градушка и вятър също могат да възникнат в северната част на долината на Охайо и Тенеси, някои от които могат да причинят много големи градушки“, казаха от SPC.

Районът от югоизточен Мисури до северозападен Кентъки и далечната южна Индиана има най-голям потенциал за градушка с диаметър 2 инча.

„Някои гръмотевични бури може да имат големи валежи, което предизвиква риск от внезапни наводнения (ниво 1 от 4) в Алабама и Западна Джорджия“, каза Метеорологичният център (WPC).

До петък вечерта над по-голямата част от източното крайбрежие ще започне да вали до събота WPC Казах.

Съобщава се, че епицентърът на труса е под дъното на Тихия океан, но не е издадено предупреждение за цунами.

По-силни бури се очакват по по-голямата част от брега на Атлантическия океан в събота.

Петрум Завахири от CNN, Майк Санс и Хана Сарисън допринесоха за доклада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.