Акциите паднаха при нестабилна търговия, след като централната банка повиши лихвите

Акциите се понижиха при нестабилна търговия в сряда, след като Федералният резерв повиши лихвените проценти със 75 базисни пункта и прогнозира по-значителни повишения на лихвите в борбата за контролиране на нарастващата инфлация.

Индустриалният индекс Dow Jones затвори с 522,45 пункта, или 1,7%, до 30 183,78 пункта. S&P 500 падна с 1,71% до 3 789,93, докато Nasdaq Composite падна с 1,79% до 11 220,19.

S&P приключи сесията в сряда с повече от 10% спад през последния месец и 21% от своя 52-седмичен връх. Дори преди решението за лихвените проценти, акциите бяха в цените в агресивната кампания на централната банка за затягане, което може да тласне икономиката към рецесия.

Акциите бяха нестабилни, тъй като търговците претегляха ценовото решение и последните коментари от пресконференцията на Пауъл. В най-високата си точка Dow се покачи над 314 пункта.

Централната банка повиши лихвените проценти с очакваните 75 базисни пункта и заяви, че очаква да достигне крайната си лихва от 4,6%, за да се бори с постоянно високата инфлация в САЩ. Именно с този темп централната банка ще прекрати своя режим на затягане. Централната банка също така посочи, че планира да бъде агресивна, като повиши лихвите до 4,4% до следващата година.

„Можете само да насочите кораба в бурята толкова дълго, но в крайна сметка идва момент, когато трябва да задържите люка и третото поредно увеличение от 75 базисни пункта на Фед през последните четири месеца е това, което участниците на пазара трябва да гледат за да устоим на предстоящата буря“, каза старши инвестиционен стратег на Allianz Investment Management. каза експертът Чарли Рипли.

READ  Американски военни кораби пресичат Тайванския пролив за първи път след посещението на Пелоси

Връщанията на съкровищниците са в новините. 2-годишният процент се повиши до 4,1%, достигайки най-високото си ниво от 2007 г. 10-годишният лихвен процент се повиши до около 3,6% на върха за деня.

Всички основни сектори на S&P 500 приключиха сесията на отрицателна територия, водени от потребителски дискреционни, комуникационни услуги, стоки и имена на растеж. Пътуване и развлечения Акциите също претърпяха удар С големи технологични акции като Apple, Amazon и Meta Platforms.

Прочетете днешното отразяване на пазара на испански тук.

Джефри Гундлах от DoubleLine казва, че Фед е трябвало да направи повече преди, но сега трябва да забавят

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.