Акциите падат, за да започнат натоварена седмица от печалби, данни за инфлацията

Американските акции продължиха серия от волатилна търговия в понеделник Wall Street навлиза в сезона на печалбите за третото тримесечие и приложен към том с отчети за инфлацията.

S&P 500 (^ GSPC) падна с 0,6% след по-висок старт, докато Dow Jones Industrial Average (^ DJIСпад от 40 пункта или 0,1%. Технологичният Nasdaq Composite (^IXICпадна с 1%.

Индекс на волатилност на CBOE (^VIX), който измерва краткосрочните очаквания за нестабилност на пазара, е близо до нивото 33. И доходността на държавните облигации продължи неотдавнашното си изкачване. Петролът отстъпи, след като миналата седмица поскъпна със 17%.Голям скок, откакто Русия нахлу в Украйна.

Движенията идват след нестабилна седмица, която започна с рязко покачване Завърши с рязка продажба Това унищожи повечето от печалбите. Неотдавнашният спад беше подхранван от стимул Силен отчет за работни места през септември Това увериха инвеститорите представители на Федералния резерв Няма отмяна на строгата парична политика Много скоро.

Референтният индекс S&P 500 се понижи с 23,6% от началото на годината до затварянето в петък, но деветте отделни търговски дни са комбинирани за спад от 32 пункта, според Никълъс Коулс от DataTrek Research.

Голяма част от по-ниските дни се случиха на събития, свързани с индекса на потребителските цени (CPI) или Федералния резерв, един предизвикан от напрежението между Русия и Украйна и два от лошите корпоративни печалби, добави той. Всички тези фактори се очаква да тестват американския фондов пазар през следващата седмица.

Търговците работят на пода на Нюйоркската фондова борса (NYSE) в Ню Йорк, САЩ на 7 октомври 2022 г. REUTERS/Брендън Макдърмид

С резултатите на JP Morgan инвеститорите се подготвят за вълна от банкови печалби, които отбелязват началото на нов период на отчитане на печалбите (JPM), град (° С), Уелс Фарго (WFC) и Morgan Stanley (г-жа) всички ще излязат. Други компании, включително PepsiCo, са готови да докладват тази седмица.PEP) и Delta Air Lines (ДАЛ)

READ  Директни съобщения: Русия окупира Украйна

Изследователите А Болезнен сезон на печалби Стабилната инфлация, високите лихвени проценти и насрещните геополитически ветрове тежат върху печалбите на компаниите.

„Мечият пазар няма да приключи, докато влошаващата се фундаментална картина не бъде по-пълно дисконтирана“, каза в бележка главният капиталов стратег на Morgan Stanley Майк Уилсън.

В чинията на Уолстрийт Данни за потребителските цени през септември, едно от най-важните изявления преди следващата среща на FOMC за определяне на политиката през ноември. Докато четенето на заглавия отново се очаква да бъде умерено, всички погледи ще бъдат насочени към „основната“ част от доклада, която ще изчисти променливите категории храни и енергия. Икономисти, анкетирани от Bloomberg Project Center, CPI се повиши до 6,5% от 6,3% за годината, според последните оценки.

„Нестабилността на пазарите на акции и фиксиран доход ще продължи, докато има ясен сигнал, че инфлацията е под контрол“, каза Питър Есел, ръководител на управлението на портфейла в Commonwealth Financial Network, в скорошна бележка.

Александра Семенова е репортер на Yahoo Finance. Следвайте я в Twitter @alexandraandnyc

Щракнете тук за най-актуалните борсови тикери от сайта на Yahoo Finance

Щракнете тук за задълбочен анализ, включително последните новини на фондовия пазар и събития, движещи се на борсата

Прочетете последните финансови и бизнес новини от Yahoo Finance

Изтеглете приложението Yahoo Finance Ябълка Или Android

Следвайте Yahoo Finance Twitter, Facebook, Instagram, Флипборд, LinkedInИ Мрежова светлина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.