Акциите обърнаха някои печалби след рязко двудневно рали на Wall Street, Dow пада с 400 пункта

Американските акции се понижиха в сряда, тъй като доходността на държавните облигации се повиши, връщайки някои от най-резките им печалби от последните две сесии.

Индустриалният индекс Dow Jones падна с 417 пункта, или 1,4%. S&P 500 и Nasdaq Composite паднаха съответно с 1,7% и 2,3%.

Доходност на държавните облигации Обратно в сряда, тегло на запасите. 10-годишната доходност се повиши с 10 базисни пункта, за да се търгува на 3,713%, след като за кратко падна под 3,6% в предишната сесия.

Частните заплати се увеличиха с 208 000, като ADP надмина оценките на Dow Jones в последния си доклад. Търговците все още очакват публикуването на отчета за заплатите в неселскостопански сектор в петък.

„Пет мечи пазара от 1950 г. приключиха през октомври“, каза Сам Стовал, главен инвестиционен стратег на CFRA, пред „Squawk on the Street“ на CNBC. Въпреки това, „Мисля, че все още имаме какво да извървим. Ние сме надолу с 25%, но пазарите с рецесия обикновено го правят в рамките на 15-месечен период от 35%. Тъй като имаме тези облекчаващи ралита, можем да продължим да се борим през първото тримесечие на следващата година.“

Във вторник Dow се покачи с 825 пункта, или 2,8%. S&P 500 се повиши с близо 3,1%, докато съставният индекс Nasdaq напредна с 3,3%. Тези печалби, идващи на фона на падащата доходност на облигациите, доведоха до най-силния двудневен участък на S&P 500 от 2020 г.

След рязък спад през предходното тримесечие участниците на пазара се чудеха дали пазарите най-накрая са достигнали дъното.

„Не мисля, че трябва да се тревожите за рецесия до втората половина на 23 г.“, каза главният капиталов стратег на Stifel Бари Банистър във вторник в „Closing Bell: Overtime“ на CNBC. „Така че има място за рали, когато тръгнете в началото на следващата година.“

READ  Wordle 371 СЪВЕТИ за 25 юни - Борете ли се с Wordle днес? Тези съвети трябва да помогнат | Игра | Забавление

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.