Акциите на чипове падат като S&P 500, фючърсите на Nasdaq падат във вторник

Търговци на пода на NYSE на 1 август 2022 г.

Източник: NYSE

Фючърсите на S&P 500 се понижиха във вторник, след като друг производител на чипове предупреди за трудни времена след лошата прогноза на Nvidia в предишната сесия.

Фючърсите на S&P 500 загубиха 0,3%, тъй като акциите на чипове паднаха на предварителния пазар. Фючърсите на Nasdaq 100 паднаха с 0,7%. Фючърсите на Dow Jones Industrial Average бяха слабо променени.

Производител на чипове с памет Micron Той предупреди, че приходите може да не достигнат предишните насоки Поради „макроикономически фактори и ограничения на веригата за доставки.” Акциите паднаха с близо 4% в началото на търговията.

Беше трудна седмица за производителите на чипове. В понеделник по-слабите от очакваното насоки за приходите от Nvidia натежаха на групата. Nvidia отново се понижи в предпазарната търговия във вторник, падайки с още 3% след спад от 6% в понеделник. iShares Semiconductor ETF загуби 1,5% в предпазарната търговия във вторник, след като падна с 1,5% в понеделник.

По време на редовната търговия в понеделник S&P 500 падна с 0,12%, а Nasdaq Composite падна с 0,1%. Акциите започнаха сесията с повишение, но се отказаха от повечето от тези печалби преди затварянето на понеделник.

Извън чиповете, чифт листнати на Nasdaq акции също претърпяха ранни удари. Novavax падна с 32% В предпазарна търговия след намаляване на насоките за приходите за цялата година поради слабото търсене на ваксини срещу Covid. Стартиращата компания падна с 13% в предпазарната търговия, след като потребителският кредитор отчете резултати за второто тримесечие, които не отговарят както на очакванията за печалба, така и за приходи.

READ  Прогнози на Belmont Stakes 2022, най-добри залагания: експертен избор за победа, място, събитие, Exacta, Trifecta, Superfecta

Тъй като S&P 500 излиза от третата си поредна положителна седмица, инвеститорите се чудят дали това завръщане е просто рали на мечия пазар и началото на нов устойчив възходящ тренд.

„Мисля, че има място за повторен тест и инвеститорите трябва да внимават да купуват тук“, каза Джим ЛаКамп от Morgan Stanley Wealth Management в „Closing Bell“ на CNBC в понеделник. „Трябва да използвате рали като това, за да продадете някои от нещата, от които се опитвате да се отървете – знаете, вече не искате сирене, трябва да се измъкнете от капана.“

На икономическия фронт инвеститорите очакват последното четене на индекса на потребителските цени за юли в сряда, за да намерят известна яснота по пътя на повишаването на лихвените проценти на Федералния резерв в опит да ограничи или поне да забави инфлацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.