Акциите на китайските чипове падат, индексът на Хонконг се понижава с 2%

Пазарът на жилища в Индия е отбелязал „значително подобрение“, казва фирма за недвижими имоти

Според Абхишек Лодха, главен изпълнителен директор на мултинационалната фирма за недвижими имоти Lodha Group със седалище в Индия, цените на жилищните имоти в Индия вероятно ще се покачат.

„Смятаме, че индийският пазар на имоти е в началото на дългосрочен обрат“, каза той.

Лодха призна, че индийският жилищен пазар на недвижими имоти е претърпял забавяне между 2015 г. и 2020 г., но каза, че „предстои голям растеж“ по отношение на населението на Индия, ръста на доходите и ипотечните лихви.

„Възможно е да има някои различия в начина, по който се справяме с глобалната икономика. Но като цяло индийският жилищен пазар е готов за много значителен подем“, каза той.

– Лий Инг Шан

Австралийският долар падна до най-слабото си ниво от април 2020 г

The австралийски долар Той отслабна рязко в следобедната търговия в Азия, падайки до $0,6321, ниво, невиждано от април 2020 г.

Валутата може да отслабне допълнително под $0,62 тази седмица, според Карол Конг, асоцииран директор на Commonwealth Bank по международна икономика и валутна стратегия.

Той каза в бележка, че разликата между австралийската и американската икономика натежава върху разликите в лихвените проценти и австралийската валута. Миналата седмица Централната банка на Австралия повиши лихвите с 25 базисни пункта, по-малко от очакваното увеличение от 50 базисни пункта.

„Слабостта и нестабилността на цените на суровините добавят към неволите на AUD“, добави Конг.

– От Абигейл

Хонконгските акции на китайския производител на чипове SMIC паднаха с 5% след влизането в сила на експортните ограничения на САЩ

Акции на най-големия производител на чипове в Китай минимална заплата Той падна, след като Вашингтон обяви нови ограничения за износ Ограничава способността на Пекин да купува и произвежда чипове от висок клас, използвани във военно оборудване.

READ  Затъмнението в Калифорния спря на фона на „анормално топлинно събитие“

Акциите на SMIC паднаха до 5,23%, преди леко да се възстановят. Последно търгуван с 2,91% по-нисък.

Говорителят на външното министерство Мао Нинг каза на пресконференция в събота: „Съединените щати злоупотребяват с мерките за контрол на износа, за да възпират и измамят китайските компании. Подобна практика е против лоялната конкуренция и международните търговски правила.“

– От Абигейл

CNBC Pro: Porsche вече е по-ценно от VW: Ето какво мислят професионалистите за автомобилния производител

Седмица след дебюта си на фондовия пазар, пазарната капитализация на производителя на луксозни автомобили Porsche надхвърли тази на бившата му майка Volkswagen Group.

Някои мениджъри на фондове вече сравняват германската фирма ТеслаPorsche, най-големият производител на електрически автомобили в света, се очаква да превърне своя бестселър Macan EV в хит със своята програма за електрификация.

Porsche произвежда 300 000 коли, в сравнение с компанията майка VW, която произвежда близо 10 милиона коли годишно, но Volkswagen прави една четвърт от печалбата.

Абонатите на CNBC Pro могат да прочетат повече тук.

– Ганеш Рао

ПРОВЕРКА НА ВАЛУТАТА: Южнокорейският вон отслабна спрямо щатския долар

Корейският вон беше сред губещите спрямо щатския долар в азиатската сутрешна търговия.

The южнокорейска валута Той се търгуваше при 1427,76 за долар след укрепване под 1400 миналата седмица.

на Япония йени Той отслабна леко до 145.46 спрямо зелените пари австралийски долар Укрепна до $0,6370.

Китайският юан на сушата беше 7,1319 за долар.

– От Абигейл

CNBC Pro: Goldman казва, че тези „евтини“ глобални акции са готови за краткосрочен и дългосрочен успех

Goldman Sachs казва, че глобалните компании, фокусирани върху енергийната ефективност, ще се справят по-добре с нарастването на цените на електроенергията и газа в Европа.

READ  Директни съобщения Русия-Украйна: Желенски настоява за освобождаване на отвлечения украински кмет

„Смятаме, че компаниите за енергийна ефективност биха могли да се справят по-добре в краткосрочен план, като се фокусират върху енергийната ефективност, за да се справят с настоящата енергийна криза, която последва руската инвазия в Украйна“, пишат анализаторите в бележка от 3 октомври.

„[And] В дългосрочен план чрез фокусиране върху енергийната ефективност за справяне с изменението на климата и постигане на амбициозни цели за „нетна нула“.

Абонатите на CNBC Pro могат да прочетат повече тук.

– Вайсен Дон

Услугите в Китай са се свили през септември, показа частно проучване

Индексът на Caixin Services Purchasing Managers’ Index беше 49,3 през септември, рязък спад от 55 през август, според доклад, публикуван в събота.

Марката от 50 точки разделя растежа от свиването. Измерванията на BMI сравняват активността от месец на месец.

Ограниченията на Covid в страната накараха услугите в Китай да се свият през септември за първи път от май, се казва в доклада.

„Компаниите, отчитащи по-ниска активност, често коментираха, че пандемията и последващите мерки за ограничаване на епидемията ограничават активността и натежават върху търсенето през септември“, се казва в прессъобщението на Caixin.

– От Абигейл

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.