Акциите и петролът поскъпнаха, след като Китай облекчи правилата си за изолация

ЛОНДОН, 28 юни (Ройтерс) – Глобалните акции нараснаха във вторник, докато цените на петрола останаха стабилни, стимулирайки силния растеж и възстановяването на търсенето на суровини след решението на Китай да облекчи някои изолирани изисквания за международни посещения.

Китай намали наполовина времето за сегрегация за входящите пътници, едно от най-строгите ограничения на правителството-19 в света, блокирайки трансграничните пътувания и позволявайки на международните полети да се извършват само с 2% от нивата преди заболяването. Прочетете още

Азиатските акции се повишиха след съобщението, а европейските акции останаха стабилно зелени, изпращайки еталонния показател на MSCI за световните акции. (.MIWD00000PUS) В положителна територия и по пътя към четвъртата си поредна дневна печалба.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Строгите китайски регулации с нулево правителство забавят глобалната вторична икономика, но облекчаването на ограниченията за пътуване и повторното отваряне на големите градове от блокирането засили надеждите, че растежът ще се върне в релси.

Хъни Редха, мулти портфолио мениджър на активи, Pinebridge Investments, каза: „Това е добро развитие.

„Това не е достатъчно, за да доведе до много силно възстановяване, но определено ще бъде все по-положително.“

Широк индекс на азиатско-тихоокеанските акции на MSCI (.MIAP00000PUS) Хонг Конг Хонг Ченг се повиши с 0,4% (.HSI) Превръща предишните загуби в 0,9% и печели индекса China CSI 300 (.CSI 300) Затворен над 1%. Китайски туристически акции (.CSI930633.) Получени над 5,5%.

Паневропейски STOXX 600 (.STOXX) Нефтът и газът се повишиха с 0,7%, връх от две седмици (.SXEP) И копаене (.SXPP) Цените на суровините се облагодетелстваха с надеждата, че търсенето на основни метали от Китай ще се повиши отново.

READ  Джеф Безос се интересува да наддава за Commanders, вероятно с Jay-Z

Фючърсите на американските фондови индекси се повишиха с 0,5% с S&P 500 e-minis, но перспективите за акциите на нововъзникващите пазари остават предизвикателни, тъй като централните банки упорито се опитват да балансират високата инфлация с по-бавния растеж.

„Пазарите на акции няма да се развихрят, докато централните банки не изместят дискурса си към ниска позиция на ястреба“, каза Салман Паик, портфолио мениджър в Cross Asset Solutions в Unigene.

„За съжаление на много инвеститори, подобен предшественик няма да се случи, докато икономиката не се забави достатъчно, за да поддържа инфлацията на стабилна низходяща траектория.“

Форумът на Европейската централна банка за централно банкиране в Синдра продължи във вторник, като президентът на ЕЦБ Кристин Лагард потвърди плановете си за повишаване на лихвените проценти от следващия месец.

ЕЦБ постепенно ще се движи, когато лихвените проценти започнат да се повишават, но ще действа решително, ако има спад в средносрочната инфлация, особено ако има признаци, че котвата на инфлацията намалява. Прочетете още

10-годишната доходност на Германия се повиши с 11 базисни пункта до 1,658%, тъй като инвеститорите се съсредоточиха върху инфлационните рискове и паричните ограничения.

Еврото се промени леко спрямо долара след първоначалните коментари на Лагард, докато китайският морски юан се повиши с 0,1% след хода на Пекин да облекчи ограниченията за пътуване.

Индексът на долара, който измерва зелените пари спрямо кошница от шест монети, се промени леко на 103,99.

Цените на петрола се повишиха, след като Китай облекчи правилата си за изолация, а лидерите на Г-7 се съгласиха да проучат поставянето на ценови тавани на руския внос на петрол и газ, тъй като те се фокусират върху вече ограничените доставки. Прочетете още

READ  Премиерът на Обединеното кралство Джонсън загуби замъка на Лондон заради корупция на местните избори

Американският суров петрол поскъпна с 1,9% до 111,65 долара за барел. Петролът Brent поскъпна с 2,3% до 117,73 долара за барел.

„Новините за ограничените доставки (нефт) укрепиха пазара“, казаха анализатори от Commonwealth Bank of Australia. „Политическите вълнения могат да намалят доставките от двама производители от второ ниво, Еквадор и Либия. След това е предложената ценова граница на руския петрол от Г7.

Златото поскъпна с 0,1% до $1824 за тройунция.

Биткойнът се повиши с 1,4% до 20 989 долара, което е спад от 17 588,88 долара по-рано този месец.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Доклад от Самюел Индик в Лондон и Джули Джу в Хонг Конг; Редактиране на Жаклин Вонг, Уилям Маклийн

Нашите стандарти: Принципи на доверието на Thomson Reuters.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.