Акциите в Хонконг се повишиха с повече от 4%, тъй като технологичните акции се повишиха; Данните за ефективността на Китай са разочароващи

Експертът казва, че торът е ключът към връщането на черноморската сделка за зърно

По-големият акцент върху торовете може да помогне за понижаване на световните цени на храните и да осигури удължаването на Черноморското споразумение, каза Майкъл Ватигиодис, старши съветник в Центъра за хуманитарен диалог.

Той обясни, че Русия произвежда една четвърт от световното производство, защото 70% от европейските мощности за производство на торове нямат достатъчно амониев нитрат.

„Мисля, че това, което Русия търси, е по-голяма загриженост от страна на международната общност за търсенето на торове, за да може да изпълни това споразумение“, каза Ватигиодис, добавяйки, че трябва да се наблегне повече на торовете. Намалява световните цени на храните.

– Лий Инг Шан

Паричната политика на Япония без промяна за следващите девет до 12 месеца: Monex Group

Паричната политика на Япония „не е перфектна“ скоро: Агенция за финансови услуги

Японската централна банка ще остане „балон на стабилността“ за още една година, тъй като икономиката има разлика в производството, каза Джеспър Коул от Monex Group пред CNBC, след като Япония публикува прогнозите си за брутния вътрешен продукт за третото тримесечие.

Той каза, че числото на БВП, което не отговаря на очакванията, потвърждава „колко чувствителен е японският потребител по негативен начин“ в настоящата среда.

След следващите 12 месеца, каза Кол, Фед трябва да се съсредоточи върху това дали икономиката на САЩ ще завърши с меко или твърдо приземяване.

Той каза, че разглежда дали японското правителство може да излезе със структурна индустриална политика, която да насърчи бизнес общността да участва в собствените си инвестиционни разходи.

– От Абигейл

Primavera Capital казва, че някои китайски технологични акции имат огромна стойност

Акциите на големите китайски технологични компании в момента са „много депресирани“ и „безумно евтини“, каза Фред Ху, основател и президент на Primavera Capital.

Индексът Hang Seng Tech в Хонконг падна с повече от 30% от началото на годината, въпреки че индексът се повиши през последните седмици.

Безмилостните репресии на китайското правителство и политиката на нулева ковид намаляха доверието сред технологичните предприемачи и инвеститори, но някои технологични акции имат „огромна дълбока стойност“, каза Ху.

READ  Маккарти призова за оставка на републикански депутат от Белози

„Китай е страна, от която всяка друга успешна нация се нуждае [for] Технологии и иновации … Мисля, че има положителна страна на много акции като тези, добави той.

– Чармейн Джейкъб

Китайските технологични акции, регистрирани в Хонконг, се покачиха в началото на сесията

Акциите на китайски технологични компании, регистрирани в Хонконг, поскъпнаха значително през първия час на търговията.

Tencent 7,6% нагоре Мейдуан получи 5,9%, и Али Баба 9% нагоре. Индексът Hang Seng Tech се повиши с около 4%.

Тези ходове следват американския президент Джо Байдън и китайския президент Си Дзинпин, въпреки разочароващите данни за активността и продажбите на дребно в Китай. Среща Преди срещата на Г-20 в Бали.

Джон Рътлидж, главен стратег в частната инвестиционна фирма Safanad, каза, че дискусиите между двамата лидери са преминали „много по-добре“ от очакваното, въпреки че до голяма степен той приписва по-ниски очаквания.

Срещата Байдън-Дзинпин премина по-добре, отколкото очаквах, казва Рутлидж от Сафанад

Акциите на TSMC поскъпнаха с повече от 9% след новините за акциите на Berkshire Hathaway

Акции Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Скочи, след като беше включен в списъка в Тайван Berkshire Hathaway Разкри а 4 милиарда долара дял в компанията.

Акциите се покачиха с цели 9,44%, достигайки най-високото си ниво от близо два месеца.

Berkshire добави повече от 60 милиона акции от американските депозитарни разписки на тайванския производител на чипове на стойност 4,1 милиарда долара (1,2%). TSM) в края на третото тримесечие, превръщайки се в 10-ия по големина холдинг на Taiwan Semi Group в края на септември.

За последно акциите поскъпнаха с цели 8%.

Промишленото производство в Китай и продажбите на дребно надхвърлят очакванията през октомври

Индустриалното производство на Китай нарасна с 5% през октомври, което е с 5% повече от година по-рано. Септември. Последната цифра пропусна прогнозите за ръст от 5,2%, прогнозирани в проучване на Ройтерс.

READ  Адам Шифтър се извинява за „безчувствителния“ туит на Твен Хоскинс

Отделно продажбите на дребно в Китай паднаха с 0,5% през октомври спрямо предходната година, което не оправда очакванията.

Анкетирани от Reuters анализатори очакваха увеличение от 1%, а продажбите на дребно нараснаха с 2,5% през септември.

– От Абигейл

CNBC Pro: Топ стратег на Morningstar казва, че акциите са подценени с 15% и споделя 6 любими

Според Морнингстар акциите може да бъдат подценени с 15%, тъй като много акции са на мечи пазар.

Главният американски стратег на фирмата за проучване на акциите вярва, че насрещните ветрове в началото на годината ще започнат да намаляват в началото на следващата година и ще се отразят благоприятно на акциите.

Дейв Секара сподели оценката си за „справедлива стойност“ на шест компании с „широк икономически ров“, които биха се представили добре в такава икономическа среда.

Абонатите на CNBC Pro могат да прочетат повече тук.

– Ганеш Рао

Австралийската централна банка намеква за предстоящо увеличение на лихвените проценти

Централната банка на Австралия сигнализира за по-нататъшни и по-големи повишения на лихвените проценти в опит да ограничи инфлационния натиск. минути Освободен от последното си заседание.

„Бордът призна важността на връщането на инфлацията към целта и очаква да повиши лихвените проценти допълнително през следващия период“, се казва в съобщението.

Централната банка е обмисляла повишаване на паричните си лихвени проценти с 50 базисни пункта, но е видяла сериозни аргументи за повишаване на лихвения процент с 25 базисни пункта, каза тя.

По-високите лихвени проценти ще бъдат „част от по-широките усилия за стабилизиране на по-стабилно търсене и предлагане в австралийската икономика“, каза RBA, добавяйки, че членовете не са изключили връщане към по-големи повишения, ако е необходимо.

– Джихе Лий

Икономиката на Япония неочаквано се сви през третото тримесечие, показват данните

Икономиката на Япония се сви неочаквано през третото тримесечие спрямо година по-рано, показват официалните предварителни оценки.

БВП се сви с 1,2% Проучване на Reuters пропусна прогнозите за растеж от 1,1% през тримесечието от юли до септември в сравнение със същия период на миналата година.

READ  Реферите не търсят автограф на Buccaneers WR Mike Evans

– От Абигейл

CNBC Pro: Китай облекчава своите Covid мерки. Ето как играят пазарните професионалисти

Кои акции ще се възползват, ако Китай оттегли политиката си за нулева ковид? Тъй като Китай облекчава някои от своите ограничения за вируси, пазарните ползи разкриват как да играем с повторното отваряне.

Професионалните абонати могат Прочетете повече тук.

– Хавиер Онг

Дяловете на сесиите са ниски за коментарите на Брейнард

S&P 500 се възстанови от дъното си, след като заместник-председателят на Федералния резерв Лаел Брейнард и доходността на държавните облигации се понижиха леко от върховете си напоследък. казах В разговор с Bloomberg News може да е подходящо да се забави темпото на повишаване на лихвените проценти „скоро“.

S&P 500 се понижи с 0,1%, след като затвори с повече от 0,7% в един момент миналия понеделник. Доходността на 10-годишните държавни облигации се повиши с 5 базисни пункта до 3,878%, след като преди това се търгуваше около 3,90%.

„Смятам, че е много важно да подчертая, че направихме много, но ни предстои още работа, както по отношение на повишаване на лихвите, така и на поддържане на контрола, за да запазим инфлацията до 2% с течение на времето“, добави Брейнард.

– Джон Мелой, Джеф Кокс

Съобщението на Уолър от Фед към пазарите: Крайната точка на курсовете е „Все още е път“

Въпреки че централната банка може да повиши лихвените проценти с по-бавни темпове следващия месец, това не трябва да се тълкува като знак за смекчаване в борбата й за намаляване на инфлацията, каза управителят на Фед Кристофър Уолър.

„Спрете да се фокусирате върху скоростта и започнете да се фокусирате върху това къде ще бъде крайната точка. Докато инфлацията не спадне, тази крайна точка все още е много далеч.“ Уолър каза неделя.

По-рано този месец централната банка повиши лихвите със 75 базисни пункта Най-високото ниво от 2008 г.

– Фред Имбърт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.