Актуална информация за урагана Иън – НА ЖИВО: Байдън обявява извънредно положение в Южна Каролина, тъй като бурята отново се засилва

Ураганът Иън: Вълни наводняват пътища в Кий Уест, докато бурята се засилва до категория 4

След като прекара голяма част от четвъртък като тропическа буря, Иън вече е надстроен обратно до ураган, докато се насочва към брега на Южна Каролина.

Президентът Джо Байдън обяви извънредно положение.

Очаква се Иън да достигне сушата близо до Чарлстън, Южна Каролина около 14 часа днес. То ще доведе до животозастрашаващи наводнения, бурни вълни и силни ветрове в части от Флорида, Джорджия и Северна и Южна Каролина, съобщи Националният център за ураганите.

„Иън може леко да се засили преди да достигне сушата и да отслабне бързо над югоизточната част на Съединените щати късно в петък срещу събота“, се казва в съобщение.

Междувременно във Флорида се провеждат десетки спасителни операции след безпрецедентни наводнения от най-мощния ураган, регистриран някога в Съединените щати.

Хиляди хора в целия щат бяха блокирани, тъй като хеликоптери на бреговата охрана бяха забелязани да изтръгват хора от покривите, след като няколко фута вода навлязоха в кварталите. Около 2,5 милиона души са без електричество.

Според последните оценки щетите и икономическите загуби от урагана Иън възлизат на до 120 милиарда долара.

1664520876

Луксозният McLaren P1 потъна във вода, след като напусна гаража във Флорида след урагана Иън

ICYMI: А Макларън P1, струващ около 1 милион долара, беше отнесен от гаража на собственика си и потопен под няколко фута вода. Ураганът Иън Разкъсан Флорида Квартал.

Кадрите бяха публикувани в социалните мрежи от собственика на луксозния автомобил в Нейпълс, Флорида.

READ  Steelers Vs. Резултат на Браунс, резултати за вкъщи: Ник Чъб, Амари Купър дават сила на Кливланд след Питсбърг
1664520601

Международното летище в Орландо ще отвори отново днес

Международното летище в Орландо ще отвори отново днес след двудневно затваряне поради урагана Иън.

В изявление летището „ще възобнови полетите в петък по обяд източно време“, казаха служители.

Решението за повторно отваряне беше взето „след задълбочено разследване на всякакви имуществени щети и внимателно обмисляне на безопасността и сигурността на пътуващата общественост и персонала на летището“.

Международните летища Тампа и Джаксънвил също отварят отново днес.

1664520011

Кубинците страдат, тъй като ураганът продължава да прекъсва електрозахранването

Правителството не каза какъв процент от населението е без ток, но властите казаха, че само 10 процента от 2-милионното население на Хавана са имали ток в четвъртък.

Прочетете цялата история тук:

1664518602

Ураганът Иън се насочва към Каролините, след като удари Флорида

Възстановяващият се ураган Иън се стоварва върху крайбрежния и исторически град Чарлстън, Южна Каролина, като синоптиците прогнозират бурни вълни и наводнения.

Прочетете цялата история тук:

1664518240

В парк с каравана във Флорида оцелелите говорят за гнева на Иън

Когато ветровете на Иън духнаха в този парк за ремаркета на брега на Персийския залив, те изкрещяха с такава сила, че щяха да бъдат отнесени от земята.

Сега общността в северен Форт Майерс има много разбити домове. Ураганът Иън Те дърпаха, усукваха, огънаха металните им покриви и отрязаха дървените им конструкции.

Прочетете цялата история тук:

1664517756

Байдън предупреди, че ураганът Иън ще бъде най-лошият в историята на Флорида.

ICYMI: Ураганът Иън може да бъде най-лошата буря, която Флорида някога е виждала, каза президентът Джо Байдън на пресконференция в четвъртък.

„Това може да е най-лошият ураган в историята на Флорида“, каза г-н Байдън, обръщайки се към служителите на Федералната агенция за управление на извънредни ситуации по време на брифинг в централата на FEMA.

Президентът каза, че федералните власти получават „предварителни доклади“ за това, което според него може да бъде „значителна загуба на живот“ по време на бурята, но добави, че „операциите по търсене и спасяване са започнали призори с надеждата да помогнат на хората в беда“. и хора в отчайващо състояние“, включително водно спасяване от персонала на бреговата охрана.

на свободата Андрю Файнбърг има още от Вашингтон.

1664517698

Видеото на урагана Иън на „улична акула“, плуваща в наводнени води, е истинско

като Ураганът Иън Разорайте Флорида, което извади наяве дългогодишната измама за морския живот, плуващ в крайградските наводнения. Видео на плуваща акула стана вирусно Форт Майерс Вече е потвърдено, че задният двор има оригинални гледки.

Прочетете цялата история на Намита Сингх тук:

1664514755

Timelapse видео показва внезапни наводнения на остров Флорида, докато ураганът Иън създава опасни бури

Забавен видеоклип на кръстовище на острова започва с вятър и проливен дъжд, но пътят бързо отстъпва място на наводнение, което напълно покрива медианата и се издига наполовина до уличен знак.

1664514263

Кметът на Санибел пише емоционално писмо след Иън: „Нашият живот и нашият остров са променени завинаги“

Кметът на остров Флорида, опустошен от урагана Иън, написа емоционално писмо до жителите, в което казва, че „нашият живот и нашият остров са променени завинаги“.

Единственият мост, свързващ остров Санибел и Каптива с континента, понесе тежестта на историческия ураган и беше прекъснат, след като секции бяха разкъсани.

„Както съм сигурен, че повечето от нас са, когато погледна назад към изминалите четири дни, се боря да намеря думите, за да изразя чувствата си. Всичките ни животи и нашият остров са се променили завинаги. Утре, дните и месеците напред ще предефинираме и укрепим нашата общност. Кметът Холи Смит написа.

Прочетете цялата история на Итън Фридман тук:

1664514216

ICYMI: Пожарникарите евакуират старческия дом в Орландо, докато ураганът Иън опустошава Флорида

Пожарникари евакуираха старческия дом в Орландо, след като ураганът Иън опустоши Флорида

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.