Актуализации на живо: Събиране на Хелоуин в Сеул

Аз съм

Ако сте в тълпа и хората са достатъчно близо, за да се блъснат в вас, вероятно е твърде пренаселено.

Гост-професор по масова наука в университета Съфолк и председател G. Според Кийт Стил. GK Still InternationalКонсултация за обучение на организаторите на събития как да идентифицират риска.

Събития като Тълпи се стекоха на претъпкани празненства за Хелоуин в южнокорейската столица Сеул И този тъга На фестивала Astroworld в Хюстън през ноември 2021 г., което доведе до множество смъртни случаи и наранявания.

Въпреки това организаторите, които изучават динамиката на поведението и безопасността на тълпата повече от 30 години, казаха, че наблюдението на гъстотата на тълпата в реално време и регулирането на потока от хора към дадено място може да помогне за предотвратяване на инциденти, предизвикващи смазване на тълпата.

Плътността на населението може да се изчисли като брой хора на квадратен метър, приблизително един квадратен ярд. По-младите от по-възрастните и по-възрастните, по-младите хора заемат по-малко пространство, но щом достигнете пет души на квадратен метър, нещата стават неудобни, каза той, и всичко, което е пренаселено, става опасно.

„Когато телата се докоснат, тази висока енергия и плътност водят до тези вълни и струпване на хора“, каза Стил.

Знак, че тълпата е станала твърде гъста, все още се нарича „поле с житна жътва“, където хората се скитат неконтролируемо. Той каза, че знае пример в интернет видеоклипове По време на концерт на Oasis в Манчестър, Англия през 2005 г., огромна вълна накара тълпата да се разбие към сцената.

READ  Тайгър Уудс казва, че иска да играе в Masters

Ключът към предотвратяване на бедствие е организаторите да наблюдават гъстотата и да забавят или спрат потока от хора, влизащи в зоната, ако започне да става твърде висок. Той каза, че ще бъде много трудно да се намали тълпата, ако ситуацията стане твърде гъста.

Ако една арена е твърде пренаселена, изпълнителите трябва да спрат и да помолят всички да направят крачка назад. През годините много изпълнители, включително A$AP Rocky и Linkin Park, Правилно са го направили.

Все пак казано, ако сте в тълпа, можете да си помогнете да останете в безопасност, като внимавате за зони с голям трафик и напускате тълпи, ако нямате достатъчно лично пространство.

Можете да научите повече, като разгледате интерактивната графика Тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.