Актуализации на живо: Най-малко 151 убити в сблъсъка на Хелоуин в Itaewon

Разследващите продължават да събират точната верига от събития, довели до смъртта на най-малко 151 души по време на разследването. Явно струпване на хора В квартал Itaewon в Сеул в събота вечерта експерт предположи, че може да е имало „всякакъв задействащ момент“.

Според шефа на местната пожарна, десетки хиляди хора са празнували Хелоуин по улиците на южнокорейската столица и много от тях са се стичали в района на нощния живот Итевон – район, с който и двамата са известни. жизнена нощен живот както и неговите тесни улички и алеи.

Свидетели казват, че тесните улици и алеи са препълнени, тъй като хората се събират пред барове, кръчми и ресторанти.

В даден момент много хора изглежда са се опитали да напуснат района – служители казаха, че няма изтичане на газ или пожари на мястото на инцидента, когато спешните повиквания бяха получени за първи път в 22:24, че хората са „погребани“.

Джулиет Хайем, експерт по управление на бедствия и анализатор по националната сигурност за CNN, каза, че гъстотата на града може да е изиграла роля в трагедията.

Кейм каза, че комбинацията от тесни улици и задънени улици „със сигурност би била смъртоносна“ в ситуация на паника, добавяйки, че хората в Сеул не биха видели опасността, защото са свикнали с тълпите.

„Хората в Сеул са свикнали да са на многолюдни места и може да не са напълно паникьосани от пренаселените улици.“

Паниката често е фактор за подобни трагедии, каза той и добави, че „когато паниката настъпи и няма къде да отидеш, има вероятност да бъдеш смазан.“

READ  Хуан Сото победи Хулио Родригес на финалите в Ел Ей

Когато обаче възникне такава паника, „много пъти няма задействащ момент“, добави той.

Той обаче каза, че макар да е трудно да се определи какво е довело до репресиите, служителите „биха очаквали по-голям брой преди събота вечерта“.

„Властите имат отговорността да наблюдават броя на тълпите в реално време, за да могат да усетят необходимостта от евакуация на хората“, каза Кейм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.