Актуализации на живо: Китайският Си Дзинпин в Хонконг

дълг…Kin Cheung/Асошиейтед прес

Ping Shake Estate е магнит от дълго време Instagramers са нетърпеливи да правят моментни снимки Небето е изградено от четирите страни от извисяващите се жилищни кули на апартаментния комплекс.

Миналия петък стотици червени китайски знамена се появиха на белите балкони на две 28-етажни сгради в кампуса. Всяко китайско знаме изобразява емблемата на града с две знамена на Хонконг: бяло цвете баухиния със звезда на всяко венчелистче.

Държавният хонконгски вестник Ta Kung Pao съобщи, че про-пекинска асоциация е разпространила знамена в няколко жилищни проекта. Едно особено изобилно море от лозя в Пинг Шек скоро се превърна в разговор на града.

Хората пътуваха до Бинг Шек Около 30 000 жители живеят в близо 4500 субсидирани от правителството апартаментаЗа да направите снимки на сцената, а жителите на индустриалния квартал се възхищаваха на гледката в квадратни ярдове.

„Рядко е да се види подобна култура в Хонконг“, каза Грейс Джанг, 35-годишна, която се премести в града от провинция Гуангдонг, континенталната част на Китай, преди десетилетие.

Тя каза, че 8-годишният й син е научил за предаването в клас и е искал да го снима, за да отбележи случая.

Лам Ю, 62, продавач на машинно инженерно оборудване, посети, за да види знамената. Той протегна врат и насочи смартфона си към небето, за да направи снимка.

За него предаването означаваше край на това да бъдеш гражданин втора класа в родния му град и той каза, че е трудно да види британците да получават престижни позиции в държавната служба, докато квалифицираните местни жители на Хонконг са подминавани.

READ  FTX: Как Сам Банкман-Фрайд построи къща от карти

Първоначално уплашен от това как политиката на комунистическата партия ще повлияе на възможностите на града, г-н. Лам каза, че в крайна сметка е опустошен от икономическите сътресения в Китай.

„Няма начин да не се гордеем с растежа на Китай“, каза той. — Освен ако не се смяташ за китаец.

Не всички обаче оценяват уважението, оказано към Пекин. Някои жители окачиха чаршафи, които нарушават формата на знамената.

Елси Леунг, 63-годишна пенсионирана охрана, се оплака, че не може да украси сградата си в съседен блок със знамена, след като жителите се оплакаха.

Въпреки че много познати от църквата му са емигрирали, той каза, че се чувства положително за бъдещето на града.

Въпреки това, г-жа Leung беше загрижена за потискането на свободата, особено след затварянето на независими новинарски издания и ареста на кардинал Джоузеф Жен съгласно Закона за националната сигурност. Кардиналът беше лидер Организация за правна помощ Подкрепи хора, които бяха арестувани за протест.

„Ако кажете грешно нещо, можете да бъдете арестувани“, каза той.

Полицията каза, че разследва съобщения за обезобразени или откраднати знамена от Ping Sheik и друг близък комплекс рано в неделя сутринта. Няма арести, но всички знамена бяха премахнати до понеделник сутринта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.