Актуализации на живо: войната на Русия в Украйна

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони беше критикуван за отношенията си с руския президент Владимир Путин и коментарите за нахлуването в Украйна.

86-годишният бивш италиански лидер каза, че е „възстановил отношенията си с президента Путин“, в аудио, публикувано тази седмица от италианската информационна агенция LaPresse.

Берлускони казва, че Путин му е изпратил 20 бутилки водка и „много хубаво писмо“ за рождения му ден миналия месец, а той е върнал писмо и малко италианско пенливо вино, според LaPresse audio.

Той се похвали, че Путин го е нарекъл „първият от петимата му истински приятели“.

Таен запис: Забележките на Берлускони бяха тайно заснети по време на среща на неговата партия Forza Italia в камарата на парламента във вторник, потвърди офисът му пред CNN в четвъртък, като същевременно потвърди автентичността на аудио клиповете, публикувани от LaPresse.

Берлускони, кой би бил Част от предстоящото коалиционно правителство на ИталияМоже да се чуе Путин да казва, че е „против всеки опит“ за война срещу Украйна.

В аудио клиповете може да се чуе как италианският политик говори с членове на своята партия за това, което според него е причината за войната.

Той ги обвини в нарушаване на споразумение с Киев от 2014 г Райони под контрола на сепаратистите в Донбас А проруските лидери в региона поискаха от Путин да ги защити.

„Той (Путин) влезе в Украйна, изправи се пред неочаквана и неочаквана ситуация от украинците, които на третия ден (от войната) започнаха да получават пари и оръжия от Запада“, може да се чуе да казва Берлускони. „Войната, вместо да бъде двуседмична операция, се превърна във война от два века.

READ  Най-ново интервю с Amber Heart: Джони Деп обвинява бившата съпруга в „преоформяне“ на случая в NBC Citytown

В аудиото на LaPresse Берлускони също се чува да казва: „Не виждам как Путин и Зеленски седят на маса за посредничество.

Защитава възгледите си: Берлускони защити коментарите си в интервю за италианския всекидневник Corriere della Sera в четвъртък.

„Всичко беше извадено от контекста. Беше разпространено, без да се знае универсалното значение на думите ми. Единствената цел е да се разпространява дезинформация и лъжи“, каза той пред вестника.

„Аз не отричам моето Минали приятелства „Работата с Владимир Путин доведе до важни резултати, които бяха постигнати в пълна хармония с нашите западни съюзници… но днес обстоятелствата се промениха“, каза той.

Берлускони каза, че неговите забележки „осъждат руската инвазия и се надяват на решение чрез преговори, което ще сложи край на тази касапница и ще защити правата на украинския народ“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.