Азиатските пазари се покачват, акциите на Южна Корея се повишават преди доклада за CPI в САЩ

Данните показват, че приходите от туризъм в Китай са под нивата от 2019 г

Националните приходи от туризъм за Фестивала в средата на есента бяха 28,68 милиарда юана (4,16 милиарда долара) – само 60,6% от нивата преди пандемията през 2019 г., според официални данни.

От удара на пандемията в началото на 2020 г. приходите остават под нивата от 2019 г.

Сайтът за билети за кино Maoyan показа, че дългият уикенд е донесъл 370 милиона юана (53,44 милиона долара) в боксофиса, най-ниското ниво от 2017 г.

Междувременно онлайн пазаруването се задържа по стойност, според данни на китайските пощенски власти.

Според Ето и историята.

– Евелин Ченг

Акциите на Ramsay Health Care паднаха с 14%, тъй като преговорите за поглъщане блокираха

Оператор на австралийска болница Ramsay Health Cares Акциите паднаха с цели 14,6% след компанията деклариран Воденият от KKR консорциум „не е в състояние да финализира условията“ на план за придобиване.

Ramsay Health отхвърли предложението по-рано тази година, заявявайки, че е отстъпка „В смисъл по-нисък“.

Акциите на компанията по-късно леко се възстановиха, но все още бяха надолу с 11%.

– От Абигейл

Neo скочи с повече от 20% на отваряне след доклада на Deutsche Bank

Котирани в Хонконг акции на китайския производител на електрически превозни средства Нео Отворената цена нарасна с цели 21% след оптимистичния отчет на Deutsche Bank.

Повтаряйки рейтинга си за покупка, анализаторът Едисън Ю направи малки ревизии на прогнозите, добавяйки, че септ. В бележка от 12-ти Deutsche Bank каза, че Neo е нейният най-добър избор за електромобили в Китай.

READ  Според Хенри Кисинджър Украйна трябва да предаде територията си на Русия, за да сложи край на войната

„Усилията на компанията по отношение на потребителското изживяване, подмяната на батерията, експанзията в чужбина и развитието на вътрешни батерийни клетки са силно подценени и в крайна сметка ще покажат ясна диференциация, тъй като местният китайски пазар става все по-конкурентен“, пише Ю.

Последно акциите на компанията поскъпнаха със 17%.

Джихе Лий

CNBC Pro: Забравете петрола – въглищата са горещи в момента. Според професионалистите, тук има 2 залога, за да го играете

Добив на въглища в Уайоминг.

Брайън Брейнерд | Denver Post | Добри снимки

Цените на въглищата са най-високи за всички времена и наблюдателите на пазара виждат, че цените ще се повишат още повече, тъй като глобалната енергийна криза се задава.

„Почти сякаш всяка или всички компании купуват“, каза анализаторът Питър О’Конър за растежа в сектора на въглищата, разкривайки любимите си акции.

Абонатите на CNBC Pro могат да прочетат повече тук.

– Хавиер Онг

Акциите на Nintendo се повишиха с 5% преди предаването на живо за обявяване на игри

Запасите, свързани с играта на калмари, се повишиха с 10% заради надеждите за Emmys

Puckett Studio Co.Той притежава акции в частна фирма, която представлява главния актьор от „Игра на калмари“ Лий Джунг-Дже, които скочиха с повече от 10%, след като драматичният сериал отбеляза исторически успех в надпреварата.

Акциите на компанията скочиха с повече от 20% веднага след пускането на Netflix през юни Писмо от директораHwang Dong-hyuk ще обяви сериала и ще се завърне с втория сезон.

Други акции, свързани със съдържание, CJ ENM и CJ CGV също спечелиха повече от 2,5% в сутрешната сесия, докато Showbox се покачи с 1,5%.

READ  Върховният съд отхвърля жалбата на round maker за твърдения за рак

– Джихе Лий

CNBC Pro: Инвестиране в недвижими имоти? Тези REITs са любимите на анализаторите

Тръстовете за инвестиции в недвижими имоти — или REITs — се връщат в светлината на прожекторите след една нестабилна година за много класове активи.

Анализаторите на Morgan Stanley и Citi подчертават REITs от два сектора, които ще надминат по-широкия пазар и ще издържат в рецесия.

Абонатите на CNBC Pro могат да прочетат повече тук.

– Вайсен Дон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.