Азиатските акции се борят, петролните маржове по-ниски поради опасенията на Украйна, Ройтерс

2/2

© Ройтерс. Изображение на файла: В тази диаграма, направена на 1 декември 2021 г., модел на 3D отпечатани петролни варели е показан под предната част на показаната фондова диаграма. REUTERS / Дадо Рувич / Илюстрация

2/2

От Стела Кю и Алън Джон

ПЕКИН (Ройтерс) – Азиатските акции бяха нестабилни и цените на петрола паднаха в четвъртък, тъй като инвеститорите се тревожиха за последните събития във войната в Украйна и лошите коментари от служители на Федералния резерв на САЩ.

Най-широкият индекс на азиатско-тихоокеанските акции извън MSCI, Япония, възстанови част от предишните си загуби до 0,34%, като китайските акции водеха спада през деня.

Хонконг падна с 0,3%, докато индексът на сините чипове на континента падна с 0,6%.

Въпреки това загубите могат да нараснат с 0,25%, като приключват сесията на деветседмичен връх, отстъпват и купуват Япония в края на финансовата година този месец. [L2N2VR0D6]

„Това все още е сравнително нестабилен пазар и (това) предполага, че тези разкъсани движения на акциите трябва да се третират с повишено внимание“, каза Кайл Рода, анализатор в IG Markets.

Европейските пазари са готови за силно отваряне чрез ранна търговия с фючърси. Пан-зоната нарасна с 0,29%, германската с 0,25%, а фючърсите с 0,2%.

Фючърсите на E-Mini се повишиха с 0,4%.

Политиците на Федералния резерв в сряда насърчиха известна нестабилност и показаха готовност да предприемат по-драстични действия за намаляване на инфлацията на пистата, включително повишаване на лихвения процент с половин процентен пункт на следващото заседание на политиката през май.

Той намали три основни лимита за акции в САЩ с 1% за една нощ. [.N]

READ  Най-малко 1 на 200 години внезапно наводнение в северозападна Грузия

„Очакваме ограничено обръщане за американските акции. Централната банка явно дава приоритет на борбата срещу инфлацията и, макар и да не е основният ни случай, рисковете от стагнация се увеличиха“, казаха анализаторите. Barclays (LON 🙂 В бележка в четвъртък.

Геополитиката също излиза на преден план, а президентът на САЩ Джо Байдън ще присъства на спешна среща на върха на НАТО. Байдън ще се срещне с лидерите на Г-7 и ще се обърне към лидерите на ЕС, докато пазарите очакват всякакви по-нататъшни санкции срещу Русия.

Руският президент Владимир Путин нарече в сряда „специалната операция“ на Москва в Украйна за плащане в рубли за газ, продаден на „приятелски“ страни, шокирайки енергийните пазари.

Въпреки това, цените на суровия петрол в четвъртък спаднаха предишни печалби в нестабилната търговия, тъй като инвеститорите оцениха потенциала за нови доставки на тесните пазари на фона на перспективите за нова сделка с Иран. [OR/]

Лидерите на ЕС също се очаква да се споразумеят за съвместно закупуване на газ на двудневна среща на върха, която започва в четвъртък, тъй като се стремят да намалят доверието в руските горива и да създадат буфер срещу шокове в доставките, но е малко вероятно федерацията да позволи на руския петрол и газ.

Фючърсите се понижиха с 58 цента, или 0,48%, до $121,02 за барел, докато американските West Texas Intermediate Futures поевтиняха с 96 цента, или 0,84%, до $113,97 за барел в 05:02 GMT. Договорите нараснаха съответно с $2 и $1 в началото на търговията.

Междувременно пазарът на облигации спря след почти тригодишен връх от 2,4170%, с референтна доходност от 2,3444% в азиатската търговия.

READ  Бизнесът на Никс Алек Бергс ще освободи място, за да преследва Джалан Брънсън от Нерленс Ноел до Пистънс, според доклада

Двугодишната доходност, която е силно чувствителна към очакванията на трейдърите за финансовото съотношение на Фед, беше 2,1366%, достигайки тригодишен връх от 2,2020% във вторник.

На валутните пазари щатският долар получи известна подкрепа, тъй като стоковите валути въздъхнаха с облекчение от рязкото рали, предизвикано от покачващите се цени на износа, въпреки че стабилният пазар на американски облигации осигури известна утеха на борещата се йена. [FRX/]

Йената достигна шестгодишно дъно от 121,41 в сряда, тъй като доходността в САЩ се повиши и лошите търговски резерви изсмукаха парите от Япония.

Златото се търгува по-ниско, като се търгува на $1,942.9 за тройунция. [GOL/]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.