Слушай на живо

Потопи се в океан от елитно кино – гледай ТВ7 (30.12 – 4.01)

30 декември 2008, вторник
21:00 „Волята на сърцето
One from the Heart
Романтична драма, САЩ, 1982
Режисьор: Франсис Форд Копола
В ролите: Фредерик Форест, Тери Гар, Настася Кински, Раул Джулия

Ханк и Френи вече не могат да живеят заедно. След 5-годишна връзка страстната и мечтателна Френи решава да скъса с Ханк точно в деня на годишнината от им. После всеки от тях среща мичтания човек, но въпреки, че всичко изглежда бляскаво, нещо не е както трябва. Ще успее ли истинската любов да се пребори с привидно зашеметяващата страст?

31 декември 2008, сряда
11:50 „Чудесата на сърцето
The Christmas Blessing
Мелодрама, САЩ, 2005
Режисьор: Керън Артър
В ролите: Нийл Патрик Харис, Ребека Гейхарт, Енгъс Ти Джоунс

Д-р Нейтън Ендрюс се прибира в малкия си роден град за коледните празници, обаче настроението му съвсем не е коледно. Той е обещал на едно момче, че ще го спаси от заболяването му, но не успява да го върне към живота. Заради този болезнен спомен Нейтън решава да остане в градчето, където се захваща да тренира училищния баскетболен отбор. Той се сближава с учителката Мегън, самотна майка, и нейният син Чарли. Въпросът е дали Нейтън ще се освободи от призраците на миналото в името на едно ново начало. Предстоят му още изпитания, но е Коледа: времето на опрощението, любовта и надеждата. Времето на чудесата.

16:45 „Ема
Emma
Ромнатична драма, Великобритания, 1996
Режисьор: Дайърмъд Лорънс
В ролите: Кейт Бекинсейл, Саманта Мортън, Бърнард Хептън

Суперзвездата Кейт Бекинсейл блести в елегантната екранизация по класическия роман на Джейн Остин. Нейната героиня Ема на пръв поглед притежава всичко, за да е щастлива. Тя е млада, красива, богата и умна. Голямата й страст е да режисира любовният живот на другите. Резултатите обаче често не са такива, каквито тя е очаквала…

Филмът е носител на две награди „Еми” – телевизионният аналог на „Оскар”.

19:30 „Островът на изгубените души
Island of Lost Souls
Приключенски екшън, фентъзи, Дания, 2007
Режисьор: Николай Арсел

14-годишната Лулу се премества да живее в малко провинциално градче с майка си и по-малкия си брат. Една нощ брат й е поразен от сноп бяла светлина – оказва се, че това е духът на Херман Хартман от 19-ти век. За нещастие Лулу разбира, че Херман се е вселил в тялото на брат й, след което двамата се завихрят в трескави приключения. Към тях се присъединяват Оливър (дете на богати родители) и Ричард (обезверен ястовидец и изобретател). Всички те се обединяват срещу тъмните свръхестествени сили, чиято единствена злокобна цел е да овладеят света.

21:30 „Нани
The Nanny Diaries
Романтична комедия, САЩ, 2007
Режисьор: Шари Спрингър Бърман
В ролите: Скарлет Йохансон, Лора Лини, Алиша Кийс, Алиша Кийс, Пол Джамати, Дона Мърфи

Ани Брадок е млада жена от работнически квартал на Ню Джърси, опитваща се да разбере къде е мястото й в света. Току-що завършила колеж, тя е подложена на неистов натиск от страна на майка си да си намери уважавана работа в света на бизнеса. А Ани предпочита да се занимава с антропология. След случайна среща Ани се озовава сред елитната и ритуална култура на манхатънския район Горен Ийст Сайд – така отдалечен от нейното възпитание от предградията на Ню Джърси, както е и живота в амазонските племенни села. Избирайки да избяга от реалния живот, Ани приема работа като бавачка в богато семейство. Тя бързо научава, че животът не е така розов в по-висшата класа. Налага й се да се грижи за всяка прищявка на г-жа Х. и преждевременно развития й син Грейър, докато се опитва да отбягва пълния г-н Х. Животът й се усложнява още повече, когато се увлича по красив младеж, което я принуждава да преосмисли случилото се дотук и пътя, по който е поела.

01:00 „Сладък и гаден
Sweet & Lowdown
Комедия, драма, САЩ, 1999
Режисьор: Уди Алън
В ролите: Ума Търман, Шон Пен, Саманта Мортън

Уди Алън потапя себе си и зрителите в света на джаза в този биографичен филм за Емет Рей – изключително талантлив музикант с объркан личен живот. Емет Рей, живял през 30-те години на миналия век, е смятан за китарист добър почти колкото легендарния Джанго Рейнхарт. Освен музиката му, всичко друго в живота му изглежда пошло и безсмислено, до момента, в който среща срамежливата няма Хети (Саманта Мортън), в която се влюбва от пръв поглед. Но Емет не е в състояние да бъде верен и е твърдо убеден, че музикантите не се женят. Това разрушава връзката му с Хети, а по-късно той се жени за Бланш (Ума Търман) – красива и изискана дама, която също като него не може да бъде вярна. Едва тогава Емет осъзнава колко глупаво е пропилял шансовете си за щастие с Хети.

1 януари 2008, четвъртък
09:20 „12 кучета за Коледа
The 12 Dogs of Christmas
Семеен, САЩ, 2005
Режисьор: Кейт Мерил
В ролите: Джордан-Клеър Грийн, Адам Хикс, Сюзан Ууд

Филмът разказва за 12-годишната Ема, която живее в градче, където да имаш куче е обявено за незаконно. Тя се опитва да спечели сърцата и умовете на съгражданите си и чрез своите приятели-кучета да им разкрие истината за смисъла на Коледата.

19:30 „Походът на императорите
La Marche de l’Emperour
Документален, Франция, 2005
Режисьор: Люк Жаке

На най-жестокото място на Земята любовта намира начин да просъществува и да победи смъртта! Този прелестен, поетичен и реалистичен документален филм ни запознава с цикъла на живота на императорските пингвини. Всяка есен те напускат сигурността на океана и се впускат в 20-дневен поход към място, наречено Оумак. Там те избират партньор, създават потомство, защитават и хранят своите рожби, а месеци по-късно се връщат в океана. Техните потомци прекарват в дълбините на океана първите 4 години от живота си, а когато съзреят, поемат пътя на своите родители и цикълът отново се повтаря…

* Отличен с „ОСКАР” за най-добър документален филм през 2006 г.

23:30 „Адаптация
Adaptation
Комедия, САЩ, 2002
Режисьор: Спайк Джоунзи
В ролите: Никълъс Кейдж, Мерил Стрийп, Крис Купър, Тилда Суинтън

Никълъс Кейдж е в ролята на сценарист, скаран с вдъхновението си. Личният му живот също е катастрофа. А когато му се отваря професионален шанс, най-неочаквано се появява неговият брат близнак събитията придобиват обрат, който никой не е очаквал.

„Адаптация”, създаден от авторите на „Да бъдеш Джон Малкович” и с блестящ актьорски състав, е сред най-оригиналните американски филми през последното десетилетие. Носител е на десетки награди, сред които „Оскар” за поддържаща роля на Крис Купър, „Златен глобус” за поддържаща роля на Мерил Стрийп и Гран при от фестивала в Берлин.

2 януари 2008, петък
15:35 „Хеликоптери в действие
Straight Up: Helicopters In Action
Кино-документален филм на IMAX
Режисьор: Дейвид Дъглас

„Хеликоптери в действие” не само ще ви запознае с устройството на хеликоптера и как точно лети, но ще ви заведе и на едно истинско въздушно приключение. Ще полетите заедно с опитните пилоти на хеликоптери докато провеждат спасителни операции по суша и вода, преследват наркотрафиканти, поправят високоволтови съоръжения, спасяват застрашени животни, доставят хуманитерни помощи и предприемат разузнавателни мисии.

19:30 „Джордж и последният дракон
George and the Dragon
Приключенски екшън, комедия, Германия, Англия, САЩ, 2004
Режисьор: Том Рийв
В ролите: Джеймс Пюрфой, Патрик Суейзи, Майкъл Кларк Дънкан, Пол Фрийман, Жан-Пиер Касталди, Вал Килмър, Пайпър Перабо

Джордж, благороден английски рицар, се връща от Първия кръстоносен поход и решава завинаги да захвърли оръжията. Той се насочва към земите на миролюбивия крал Едгар, където се надява да заживее спокойно и безгрижно. Но съдбата има други планове за него. Пристигайки в кралството на крал Едгар, той разбира, че прекрасната принцела луна е изчезнала и тръгва да я търси. Това слага началото на поредица от приключения, които ще доведат до разкриване на дълго пазена тайна, любов и ще поставят началото на една легенда.

23:30 „Добро ченге, лошо ченге
Bon Cop Bad Cop
Екшън, комедия, Канада, 2006
Режисьор: Ерик Кануел
В ролите: Патрик Хорд, Колм Феоре, Луси Лауриер, Сара-Джейн Лаброс, Серейн Бойлан, Луи-Хосе Хоуд

Когато бива извършено престъпление на границата между два града, всички са принудени да обединят усилията си, независимо от това дали го искат или не. В началото на разследването се запознаваме с Дейвид Боукард (Патрик Хорд) и Мартин Уорд (Колм Феоре) – членове на отделните провинциални полицейски институции, които са принудени да работят заедно.Но едва ли биха могли да се намерят двама души толкова различни един от друг. В интерес на истината фактът че са полицаи е единствено общо между тях…

3 януари 2008, събота
13:30 „Треска за злато
The Gold Rush
Трагикомедия, САЩ, 1925
Режисьор: Чарли Чаплин
В ролите: Чарли Чаплин, Мак Суейн, Джорджия Хейл

„Това е филмът, с който искам да бъда запомнен”, казва самият Чаплин.

Чарли отива в Клондайк с надеждата да намери злато. Пътят към мечтания охолен живот е изпълнен с премеждия сред ледената пустош на Аляска. Но и с красотата на едно момиче. Защото скитникът открива най-голямото богатство – любовта.

„Треска за злато” остава в историята и с редица христоматийни епизоди, сред които изяждането на обувката и танцът на Чарли с хлебчетата.

23:00 „Любовни приключения
Playing by Heart
Романтична комедия, Англия, САЩ, 1998
Режисьор: Уилард Каръл
В ролите: Шон Конъри, Елън Бърстин, Анджелина Джоли, Мадлин Стоу, Антъни Едуардс, Джилиан Андерсън, Денис Куейд, Джон Стюарт

В Лос Анджелис единайсет души търсят любовта. Пол и Хана имат дълъг брак и общо ТВ шоу, но тя иска да научи повече за негова връзка отпреди години. Марк умира от СПИН и майка му идва, за да остане с него до края: предстои им откровен разговор. Мередит е огорчена от мъжете, затова отблъсква очарователния Трент, но той настоява.

Джоан се опитва да се сближи със самотния Кийнан и не разбира неохотата му. Грейси и Роджър се срещат в скъпи хотели за вечерен секс, но тя не желае връзката им да има друго развитие. С разкази за трагичния си живот Хю прелъстява непознати жени по баровете. В края на седмицата тези истории ще се слеят в една.

4 януари 2008, неделя
15:50 „Семейство за Коледа
The Family Holiday
Семеен, САЩ, 2007
В ролите: Дейв Кулиър, Алекса Фишър

Безцелно живуркащият Доналд открива, че за да наследи огромното богатство на чичо си, трябва да се превърне в порядъчен семеен мъж, снабдявайки се със съпруга, деца и куче…

21:00 „Училище за негодници
School for Scoundrels
Комедия, САЩ, 2006
Режисьор: Тод Филипс и Скот Армстронг
В ролите: Били Боб Тортън, Джон Хедър, Хасинда Барет, Майкъл Кларк Дънкан

В този весел римейк на комедийната класика от 1959 г., безподобният режисьор Тод Филипс („Старски и Хъч”) ни разказва историята на обезсърчения паркинг- контрольор Роджър, който се записва в курс по „изграждане на самоувереност”. На Роджър (Джон Хедър) му е писнало от пренебрежителното отношение на околните и иска да спечели вниманието на Аманда (Хасинда Барет) – момичето, в което е влюбен. Но Роджър и останалите курсисти ще научат много повече, отколкото са очаквали, когато преподавателят им (Били Боб Торнтън) започне да прилага необичайните си методи. Не само това, а и както ще се окаже по-късно самият даскал е хвърлил око на сексапилната Аманда. Притеснителният смотаняк Роджър ще трябва да мобилизира всичките си вътрешни и външни сили, за да си върне момичето обратно.

Публикувано в Без категория на 20 декември 2008 г.